5 32.png
5 32.png

Κάτι απολύτως φυσιολογικό από την στιγμή μάλιστα που μάνα και κόρη είχαν βιώσει μαζί πίσω στο 2014 τον πρώτο θάνατο στην οικογένεια.
Εκείνον της αδελφής της Ειρήνης, Ηλιάνα.

Ο θάνατος της αδελφής της Ειρήνης

«Μου έκανε μια κρίση όχι λιποθυμικό επεισόδιο –έχασε εντελώς τις αισθήσεις του και μου το επανάφερε μια γυναίκα που ξέρει από αυτά. Το επανέφερε με τεχνητή αναπνοή, το πήγαμε στο νοσοκομείο. Μας στείλανε στο Αγία Σοφία. Του έκαναν για δύο εβδομάδες εξετάσεις. Μας είπαν ότι δεν έχει γίνει κάτι και το παιδί το έκανε για να μου τραβήξει την προσοχή… Φύγαμε 7 Ιανουαρίου το παιδί δεν έκλεισε μήνα και έφυγε το μεσημέρι στον ύπνο του».

Εφτά χρόνια μετά, η Ειρήνη βίωσε ξανά τον ίδιο εφιάλτη. Πρόσεχε στο σπίτι το παιδί της κουμπάρας της όταν ξαφνικά και αυτό το μωρό εμφάνισε δυσκολία στην αναπνοή. Ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίον επικοινώνησε ήταν η μητέρα της.

«Έκανε ένα περίεργο τόνο το παιδί της εκείνο το βράδυ και τους έπαιρναν τηλέφωνο και μου λέει η μητέρα μου γιατί δεν το λες στην Κατερίνα. Την πήρα τηλέφωνο τη μάνα μου».

«Κάνε κάτι» της απάντησε η μητέρα της από την άλλη άκρη του ακουστικού. Της είπε να καλέσει άμεσα το ασθενοφόρο και με το που έκλεισαν το τηλέφωνο, η κυρία Πόπη ειδοποίησε και την Κατερίνα, την μητέρα του βρέφους, να πάει τρέχοντας στο νοσοκομείο.

Το παιδί διακομίζεται με ασθενοφόρο στο Καραμανδάνειο με την Ειρήνη να θεωρεί πως το μωρό έχει ακόμα τις αισθήσεις του και τους γιατρούς να λένε πως όταν το παρέλαβαν ήταν ήδη νεκρό.

Ο πρώτος θάνατος της κόρης της

Ένα χρόνο μετά, η Ειρήνη αλλάζει σελίδα στη ζωή της… Αφήνει πίσω της τα παλιά και γίνεται για πρώτη φορά μανούλα. Θα δώσει στο μωρό της το όνομα της νεκρής αδελφής της.

Οι μέρες ευτυχίας όμως κρατούν για λίγο… Στις 19 Ιουνίου του 2022 αναβιώνει ο ίδιος εφιάλτης. Η Ειρήνη ακούει το μωρό της να βγάζει έναν περίεργο ήχο και τηλεφωνεί και πάλι στην μητέρα της.

«Μου είπε ότι ήταν μαυρισμένο. Ότι δεν έπαιρνε αναπνοή ή ότι ήταν νεκρό. Και της λέω να πάρει το ασθενοφόρο. Ήταν 1 ώρα το βράδυ», ανέφερε η μητέρα της Ειρήνης.

Στο ίδιο έργο θεατές και στο δεύτερο μωρό της Ειρήνης 15 μήνες μετά.

«Ήταν η Ειρήνη στο σπίτι μόνη της πάλι, είπε ότι δεν το έβλεπε καλά, πήγε γρήγορα να το δει και ήταν σε κατάσταση λιποθυμίας. Τα μάτια ήταν τούμπα, σαν πούπουλο», είπε η μητέρα της 24χρονης.

Η μητέρα της Ειρήνης σε αντίθεση με το πρώτο εγγόνι, πήγε στο σπίτι της κόρης της και τη βοήθησε να επαναφέρουν το μωράκι. Κάλεσαν ασθενοφόρο και μέχρι να φτάσει στο Κέντρο Υγείας η μικρή Φρειδερίκη είχε συνέλθει.

Το μωρό δεν ξαναβγήκε από τα νοσοκομεία. Μετά από τρεις μέρες στο Καραμανδάνειο έγινε η μεταφορά του στο Αγία Σοφία εκεί όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του. Η Ειρήνη ήταν εκεί κάθε μέρα δίπλα στην μικρή Φρειδερίκη καταγράφοντας κάθε εξέταση των γιατρών.

Η κυρία Πόπη είδε για τελευταία φορά το εγγόνι της με βιντεοκλήση το πρωινό της 17ης Οκτωβρίου. Αντίκρυσε ένα μωρό χαμογελαστό με τους γιατρούς να διαβεβαιώνουν πως δεν έβλεπαν τίποτα το ανησυχητικό. Τίποτε δεν προμήνυε το τι θα επακολουθούσε.

«Προχτές, μιλάγαμε την ρώτησα τι σου είπαν οι γιατροί μου λέει ότι όλα τα βρίσκουν καλά. Δεν βρίσκουν τίποτα το ανησυχητικό. Είδα το μωρό στην κάμερα, όλα μια χαρά και το βράδυ με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι το παιδί κατέληξε. Εγώ είπα ένα όχι… και μετά έπεσα κάτω. Έκανα ώρες να συνέλθω», περιέγραψε η γιαγιά.

Η κυρία Πόπη έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της. Δεν μπορούσε να πιστέψει πως η κόρη της έζησε για τέταρτη φορά στη ζωή της την ίδια τραγωδία, να «σβήσει» ένα αγγελούδι μέσα στα χέρια της.

Λίγες μέρες μετά την κηδεία της μικρής Ιωάννας, η γιαγιά νεκρών βρεφών μίλησε αποκλειστικά στο Live News με τις δηλώσεις της τότε να προκαλούν αίσθηση:

-Μακάρι να είναι ιατρικό.
-Αυτό αφήνει σκιά.
-Κρατάω μικρό καλαθάκι. Που ξέρω ότι δεν έχει πειράξει τα παιδάκια;
-Ξαναλέω είναι σοβαρό αυτό που λέτε.
-Και εγώ σας κάνω ερώτηση.

Την επόμενη μέρα μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της η κυρία Πόπη υποστήριξε πως δεν έχει ικανή την κόρη της να βλάψει τα εγγόνια της.

Το γυαλί όμως μεταξύ τους είχε ραγίσει και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχαν καμία επικοινωνία.

Μετά την τραγική απώλεια του μικρού Παναγιωτάκη, του τέταρτου μωρού που καταλήγει παρουσία της Ειρήνης, οι δυο γυναίκες ήρθαν ξανά κοντά.

Η μητέρα της Ειρήνης πλέον τηρεί σιγή ιχθύος με τα βλέμματα όλων να εστιάζουν στα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης του 4ου βρέφους.


Πηγή