Από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε το θέμα της αύξησης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα με τον ίδιο να επισημαίνει μεταξύ άλλων πως τα κέρδη των επιχειρήσεων δεν πρέπει να μεταφράζονται μόνο σε μερίσματα, αλλά και σε καλύτερους μισθούς.

«Θα ξαναπώ ότι πρόοδος των επιχειρήσεων οφείλει να μεταφράζεται σε καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας είναι κάτι που το βλέπουμε ήδη», δήλωσε.

Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε, με τον εκπρόσωπο Τύπου του να τονίζει πως η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα επαναφέροντας συγκεκριμένους θεσμούς του εργατικού δικαίου να στηρίξει τον κόσμο της εργασίας.

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται οι… αναταράξεις, με τον Στεφανο Κασσελάκη να μιλά σε υποστηρικτές του στην Χαλκίδα και να αφήνει αιχμές για τα όσα έχουν προηγηθεί.

Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA σταθερά πρώτη είναι η Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση ψήφου με ποσοστό 29,1%, με τη διαφορά όμως από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ που ανέβηκε στο 19.8% να είναι στις 9.3 μονάδες.

Αναλυτικά, η ΝΔ λαμβάνει 29,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 8.7%.

-ΠΑΣΟΚ 19,8%
-ΚΚΕ 8,9%
-ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΛΎΣΗ 9%
-ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 5.3%
-ΜΕΡΑ25 1.8%
-ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 4%
-ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 4,5%

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 41% και καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 29%.


Πηγή