photo 5926791621800738984 x.jpg
photo 5926791621800738984 x.jpg

Σάλο προκαλεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων σχετικά με τη σύμβαση προμήθειας έτοιμου φαγητού για το Μουσικό Σχολείο της Λαμίας.

Το δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων αποφάσισε να βάλει ξανά από το παράθυρο, την επιχείρηση που ο ΟΠΕΚΑ έβγαλε τελικά μετά το σκάνδαλο από την πόρτα. Ο Δήμος Λαμιέων λοιπόν, υπερψήφισε τη σύμβαση προμήθειας έτοιμου φαγητού για το Μουσικό Σχολείο της Λαμίας.

Ο Βασίλης Κυριακάκης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λαμίας, μίλησε στις «Εξελίξεις τώρα» για την σχετική απόφαση που πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο και που ο ίδιος την καταψήφισε.

«Έρχεται η νομική υπηρεσία και φυσικά δύο παρατάξεις του Δήμου που εκπροσωπούν μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων και λένε ότι κανένα πρόβλημα. Εξαφανίζουμε ότι συνέβη δηλητηρίαση στα παιδιά μας, στα δημοτικά σχολεία αλλά επειδή δεν συνέβη στο μουσικό σχολείο και επειδή η διακοπή της σύμβασης έγινε λόγω της φωτιάς κι όχι επειδή ούτως ή άλλως θα γινόταν γιατί είχε δηλητηριάσει τα παιδιά εδώ πέρα και έγινε έκπτωτος απ’ τον ΟΠΕΚΑ, θα του δώσουνε την άδεια πάλι να συνεχίσει. Τα επιχειρήματα ήταν ότι αν αρνούμασταν τη συνέχιση της σύμβασης θα μας έκανε νομικά μέτρα, θα πληρώναμε ρήτρες. Και φυσικά το σχολείο μέχρι να βρούμε καινούργιο ανάδοχο θα έμενε χωρίς γεύματα. Και προτίμησαν να δώσουν σε αυτόν την συνέχιση».

Αντιδρούν οι γονείς στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Ενώ, η Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Αργυρώ Κλητσοτήρα, σχολίασε στην εκπομπή του MEGA:

«Εμένα έτυχε εκείνη την μέρα το παιδί μου να λείπει απ’ το σχολείο, είχε πάει εκδρομή και δεν έφαγε. Τα άλλα τα παιδιά; Εμείς σαν σύλλογοι τοπικοί των σχολείων, έγιναν κάποιες κινήσεις να τρέξουμε, δικαστικά, να κάνουμε κάποιες κινήσεις να μην ξανά αναλάβει ο συγκεκριμένος ο κύριος τα σχολικά γεύματα, αυτοί τώρα πήγανε στην δευτεροβάθμια. Φύγανε από την πρωτοβάθμια καλά – καλά και πάνε στην δευτεροβάθμια. Βάλαμε μια δικηγόρο να τρέξει το θέμα, μαζέψαμε τις υπογραφές».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία βρέθηκε στο μικροσκόπιο των Αρχών, μετά τα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης δεκάδων μαθητών στην περιοχή της Λαμίας.

Οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ στα δείγματα των σχολικών γευμάτων, εντόπισαν το βακτήριο του σταφυλόκοκκου.

Εν συνεχεία η μονάδα παραγωγής της επιχείρησης έπιασε φωτιά, πριν τον προγραμματισμένο έλεγχο από τον ΕΦΕΤ με το πόρισμα της Πυροσβεστικής να κάνει λόγο για εμπρησμό.

Η μεγάλη επιχείρηση δεν ασχολείται μόνο με τα σχολικά γεύματα, αντίθετα αναλαμβάνει τεράστιες συμβάσεις για τη σίτιση μεγάλων οργανισμών. Νοσοκομεία, σχολεία σε Φθιώτιδα, Άμφισσα, Καρπενήσι, Δομοκό, προνοιακά συσσίτια, σίτιση σε φυλακές, σίτιση σπουδαστών ΤΕΙ, κυλικεία ΤΕΙ, παιδικοί σταθμοί και πολλά άλλα.

Παρά τις πολλές καταγγελίες που είχαν προηγηθεί από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, για ωμά φαγητά, σκουλήκια, πλαστικά και τρίχες χρειάστηκε να δηλητηριαστούν 60 παιδιά για να διακόψει ο ΟΠΕΚΑ τη συνεργασία. Για τρία χρόνια.


Πηγή