4008340 1024x677.jpg
4008340 1024x677.jpg

Με μεγάλη λαμπρότητα τελέστηκε η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η  παρέλαση ξεκίνησε στις 11:00 και θα διαρκέσει τρεις ώρες. Μπροστά από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την εξέδρα των επισήμων πέρασαν πρώτοι τα μέλη της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου της Βόρειας Ελλάδας και ακολούθησαν 65 πολιτικά τμήματα, μεταξύ αυτών πρόσκοποι, εθελοντές, μαθητές και σπουδαστές.

Τα στρατιωτικά τμήματα εντυπωσίασαν τον κόσμο που βρέθηκε στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ιδίως τα τεθωρακισμένα Marder και Leopard.

Όλοι περιμένουν με ανυπομονησία το F-16 να πετάξει στον ουρανό της Θεσσαλονίκης με τον σμηναγό Γιώργο Σωτηρίου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ενώ την στρατιωτική παρέλαση παρακολούθησαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

Αλλά και στην Αθήνα η μαθητική παρέλαση ήταν μεγαλειώδης. Μαθήτριες και μαθητές από τα σχολεία της Αθήνας συμμετείχαν στην παρέλαση, η οποία σημειώθηκε στο Σύνταγμα.

Το παρών στην μαθητική παρέλαση στην Αθήνα έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος τόνισε πως «όταν είμαστε ενωμένοι, είμαστε ανίκητοι».

Στο Περιστέρι ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση στο Περιστέρι.

Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μίλησε για εθνική ενότητα, υπογραμμίζοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας ανα πάσα στιγμή.

«Είναι πάντα μια μέρα τιμής και αναστοχασμού, θυμόμαστε αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται η στρατιωτική παρέλαση που δείχνει ότι η πατρίδα μας είναι ισχυρή με Ένοπλες Δυνάμεις που διασφαλίζουν την εθνική ακεραιότητα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Στις άλλες πόλεις παρελαύνουν οι μαθητές μας, η επόμενη γενιά, αυτοί είναι η ισχύς της χώρας. Να τους εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα εφόδια να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Αλλά να θυμούνται, πως η Δημοκρατία είναι πολίτευμα που χρειάζεται διαρκή φροντίδα, συμμετοχή και ευπρεπή διάλογο για να συνυπάρχουμε παρά τις διαφορές μας. Χρόνια πολλά σε όλους».

Με περηφάνεια η παρέλαση στον Πειραιά

Η μεγάλη παρέλαση στον Πειραιά ξεκίνησε με την Φιλαρμονική του Δήμου και στη συνέχεια ακολούθησαν μαθήτριες και μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν στην παρέλαση που πέρασε μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο.

Το παρών έδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πολιτικοί όλων των κομμάτων και των τοπικών αρχών.


Πηγή