EV11 271024 XENODOXEIO 1 2 1024x461.jpg
EV11 271024 XENODOXEIO 1 2 1024x461.jpg

Οι 14 ένοικοι του ξενοδοχείου στο Λιμνοχώρι Φλώρινας αντί να απολαύσουν την εκδρομή τους βρέθηκαν στο νοσοκομείο δηλητηριασμένοι από το μονοξείδιο του άνθρακα που εισέπνευσαν. Ένας 55χρονος μάλιστα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κοζάνης.

Όλα συνέβησαν χθες το βράδυ όταν οι επισκέπτες του ξενοδοχείου αισθάνθηκαν αρχικά ζαλάδες και ίλιγγο. Τα συμπτώματα όσο περνούσε η ώρα εντείνονταν και μετά τις δώδεκα κάποιοι λιποθύμησαν.

«Απλά ξυπνήσαμε ξαφνικά, χωρίς να καταλάβουμε κάποιες αναθυμιάσεις και σε κάποια στιγμή η σύζυγος μου λιποθυμάει. Πάω να την συνεφέρω και μόλις την συνεφέρω, ακαριαία λιποθυμάω και εγώ», είπε επισκέπτης του ξενοδοχείου.

Κι ενώ είχαν απομακρυνθεί οι ζαλισμένοι ένοικοι, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι από ένα δωμάτιο δεν απαντούσε κανείς. Εισέβαλαν τότε από την μπαλκονόπορτα και αντίκρισαν λιπόθυμο έναν 55χρονο.

Οι περισσότεροι ένοικοι πήραν ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ο 55χρονος όμως δίνει μάχη στην εντατική και την Τρίτη θα υποβληθεί σε αξονική για να διαπιστωθούν οι βλάβες που προκλήθηκαν στον εγκέφαλο και τους πνεύμονες του.

Χθες το βράδυ, η κόρη του, πήγε στο ξενοδοχείο, μπήκε στο δωμάτιο που βρέθηκε ο πατέρας της ημιλυπόθυμος, πήρε τα προσωπικά του αντικείμενα και αποχώρησε χωρίς να θέλει να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Το ξενοδοχείο έκανε εγκαίνια πριν από ενάμιση μήνα υπό νέα ιδιοκτησία, η οποία εγκατέστησε καινούργιο λέβητα αερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ πριν λίγες μέρες ημέρες επέβαλλε πρόστιμο 10.000 ευρώ γιατί ο ιδιοκτήτης
δεν είχε προβεί σε δήλωση γνωστοποίησης λειτουργίας και για ανακριβή και αναληθή στοιχεία, που χρησιμοποίησε για την άδεια λειτουργίας.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι και τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε οσμή από αέριο, αλλά οι υπεύθυνοι δεν έδειξαν να ανησυχούν.

Ο 53χρονος ιδιοκτήτης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κοινώς επικίνδυνη βλάβη και για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Το ξενοδοχείο έκλεισε και σφραγίστηκε από την αστυνομία. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της διαρροής έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα Αμυνταίου.


Πηγή