Για 2-4 άτομα
25 γραμμάρια μαγιά της μπύρας
1 ποτήρι νερό χλιαρό
100 γραμμάρια ανθόγαλα
1 κιλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
75 γραμμάρια βούτυρο
1 αυγό
1 βαζάκι μαρμελάδα φράουλα
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μάγια με το χλιαρό γάλα και το νερό με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάντζο μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από το μπολ.
Τη ζυμώνουμε για λίγο και πλάθουμε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και λίγο πιο μεγάλα. Βάζουμε σε ένα αλευρωμένο ταψάκι και τα αφήνουμε για λίγο ακόμα να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.
Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και τα ρίχνουμε μέσα με προσοχή ένα – ένα μέχρι να ροδίσουν.
Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Με κορνέ τα γεμίζουμε με την μαρμελάδα φράουλα ένα ένα στο πλάι του ντόνατς και τα κυλάμε στη ζάχαρη με την κανέλα.