Η τρομακτική πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ για το περιβάλλον, είχε ως κύρια συμβουλή να τρώμε λιγότερο κρέας.

Αυτή η σαλάτα φτιάχνεται πολύ εύκολα και γρήγορα και δεν κάνει κάποια ρηξικελευθη πρόταση, αλλά σου δίνει έμπνευση για διαφορετικές σαλάτες. Για παράδειγμα, όποιος θέλει μπορεί να αντικαταστήσει τα ρεβίθια με κάποιο άλλο όσπριο.

Για 4 άτομα:

  • Μια κονσέρβα τόνου
  • 400 γρ. μαγειρεμένα ρεβίθια
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 150 γρ. τοματάκια βελανίδια
  • μεγάλο ματσάκι μαϊντανός
  • 1 πιπερίτσα φρέσκια (προαιρετικά) ή μια κόκκινη πιπεριά
  • 100 γρ. μπρόκολο
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

  • Στραγγίξτε τον τόνο και διαλύστε τον με ένα πιρούνι σε ένα μπολ. Προσθέστε τα ρεβίθια, την κάπαρη, τα τοματάκια κομμένα στη μέση, τον μαϊντανό και την πιπερίτσα/πιπεριά κομμένη φέτες.
  • Βάλτε μια κατσαρόλα να βράσει. Μόλις το νερό κοχλάσει, ρίξτε το μπρόκολο κομμένο φουντίτσες και αφήστε να ζεματιστεί για 2′.
  • Ρίξτε το μπρόκολο στο μπολ, ανακατέψτε και αλατοπιπερώστε.
  • Σερβίρετε με φέτες λεμόνι για να τις στίψετε επί τόπου πάνω στη σαλάτα.

iefimerida.gr