Η ελληνική γαστρονομία κατακτά την καρδιά της Αμερικής. Βασισμένο στην ελληνική παράδοση το νέο εγχείρημα του Γιώργου Κορρέ δεν έχει καμία σχέση με το χώρο των φαρμακευτικών προϊόντων αλλά με τη… γεύση! Ετερόκλητη …κατάσταση και ο συνεταίρος του σε αυτό το εγχείρημα, ο Νικόλας Πασχαλάκης που προέρχεται από τον κλάδο της τεχνολογίας.
Στο κέντρο του Μανχάταν της Νέας Υόρκης ο fournos Theofilos άνοιξε στις 4 Οκτωβρίου, για να κερδίσει τους ουρανίσκους των αμερικάνων.
Στο αφιέρωμα των New York Times γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην αποδομημένη τυρόπιτα, τις παραδοσιακές πίτες που επιμελούνται οι Έλληνες σεφ Γιάννης Τσιάκος και Διονύσης Λιακόπουλος, την τυρόπιτα σάντουιτς, τις ελιές Καλαμάτας και το ξεχωριστό stand με το ελληνικό γιαούρτι σε διάφορους συνδυασμούς.
Ο φούρνος θα προσφέρει καφέ, milkshake και smoothies αλλά θα καλύπτει και τα τρία γεύματα της ημέρας, με πιάτα όπως σφακιανή πίτα, αρνί, φασολάκια, σαλάτες και σούπες
Πηγή