Στον «πάγο» μπήκε η προβολή της κινεζικής ταινίας με πρωταγωνιστές τον Μπρους Γουίλις και τον Ειντριεν Μπρόντι, μετά τα φορολογικά προβλήματα της συμπρωταγωνίστριάς τους, της ηθοποιού Φαν Μπινγκμπίνγκ, μετέδωσαν ΜΜΕ.
Μία από τις διασημότερες Κινέζες ηθοποιούς, η Φαν Μπινγκμπίνγκ είναι επίσης γνωστή στο εξωτερικό καθώς έπαιξε στην ταινία «X Men: Days of the Future Past» (2014), ενώ διετέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών του 2017.
Τα ίχνη της 37χρονης σταρ χάθηκαν από τα ΜΜΕ και τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για πολλούς μήνες φέτος, πυροδοτώντας φήμες ότι βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας των κινεζικών φορολογικών αρχών.
Η πρωταγωνίστρια έσπασε τη σιωπή της την περασμένη εβδομάδα για να ζητήσει συγγνώμη από τους θαυμαστές της και το Κομουνιστικό Κόμμα. Οι φορολογικές αρχές αξιώνουν να καταβάλει σχεδόν 130 εκατομμύρια δολάρια, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Η τελευταία ταινία της, το «Air Strike», που διαδραματίζεται στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη σκηνοθέτησε ο Κινέζος Σιάο Φενγκ, αναμενόταν στις κινηματογραφικές αίθουσες την επόμενη εβδομάδα. Όμως ο σκηνοθέτης έγραψε χθες στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo ότι είναι «ώρα να τα παρατήσουμε» με την ταινία Air Strike, έπειτα από δουλειά 8 ετών, προσθέτοντας ότι το να την «αφήσουμε δεν σημαίνει να την εγκαταλείψουμε».
Ο Σιάο Φενγκ ζήτησε συγγνώμη από τους διανομείς ταινιών και τους θαυμαστές, χωρίς να διευκρινίσει εάν προβλέπεται νέος προγραμματισμός για την προβολή.
Η εφημερίδα Global Times έγραψε στο Weibo ότι η ταινία «ματαιώθηκε χωρίς καμία εξήγηση», μια πληροφορία που επιβεβαίωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος Sina.
Η απόφαση ελήφθη σε μια χρονική περίοδο όπου ο τομέας του κινηματογράφου και γενικότερα της ψυχαγωγίας στην Κίνα έχουν βρεθεί στο μικροσκόπιο των φορολογικών αρχών. Τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο στόχαστρο της εφορίας πρέπει έως το τέλος του έτους να διευθετήσουν τις οφειλές τους.
Η υπόθεση έφερε στο φως ένα σύστημα «διπλών συμβολαίων» που ονομάζεται «yin και yang»: το ένα συμβόλαιο κατατίθεται ενώπιον των φορολογικών αρχών και το δεύτερο, που προβλέπει υψηλότερη αμοιβή, παραμένει μυστικό για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μεγαλύτερης φορολόγησης.
iefimerida.gr
Πηγή