Μάγουλα μόσχου προτείνουν οι γάλλοι σεφ γι’αυτή τη συνταγή και θα πρέπει να τα ζητήσετε κι εσείς στον κρεοπώλη σας. Είναι το τρυφερότερο κρέας για βραστό.
Υλικά
- 1 κιλό κρέας μάγουλο μοσχάρι, κομμένο σε κομμάτια
- 1 κουτί ντομάτες κονκασέ
- Λίγο θυμάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 25 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 καρότα χοντρά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- Χοντρό αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε χύτρα ταχύτητος βάλτε το ελαιόλαδο και το βούτυρο
- Οταν ζεσταθεί ρίξτε το κρέας σε κομμάτια και ροδίστε τα πολύ καλά για 10 λεπτά
- Στο μεταξύ καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα σε χοντρές ροδέλες, κόψτε το σέλινο, το κρεμμύδι και τα σκόρδα
- Οταν το κρέας ροδίσει ρίξτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλινο στη χύτρα
- Αλατίστε, ρίξτε το κρασί, 2 ποτήρια νερό, τις ντομάτες κονκασέ και το θυμάρι
- Αφήστε τη χύτρα να βράσει για 45 λεπτά
- Αν βράσετε το κρέας σε κανονική κατσαρόλα χρειάζονται 3 ώρες
iefimerida.gr