Τα αχλάδια είναι στην εποχή τους και είναι η ώρα να φτιάξουμε μια τάρτα ζουμερή, χωρίς τον μπελά της ζύμης.
Υλικά
- 4 αχλάδια αρκετά ώριμα
- 1/4 φλυτζανιού βούτυρο
- 3 αυγά
- 3/4 φλυτζανιού γάλα
- 1/3 φλυτζανιού ζάχαρη
- 1/3 φλυτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- Λίγη ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Καθαρίστε τα αχλάδια και κόψτε τα σε φετούλες -Τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι
- Σε μπολ βάλτε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια
- Χτυπήστε όπως πρέπει να γίνει σαν σμούθι
- Απλώστε το μείγμα πάνω από τα αχλάδια και ψήστε για 40 λεπτά ώστε να χρυσίσει η επιφάνεια
- Πριν σερβίρετε ρίξτε στην επιφάνεια λίγη ζάχαρη άχνη
Πηγή