Υλικά

  • 2 μήλα
  • 125 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 σφηνάκι ρούμι ή ουίσκι
  • Μισό κουτάλι βούτυρο
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Σε μπολ βάλτε το αλεύρι, τα αυγά, το γάλα και το ρούμι -Χτυπήστε όπως πρέπει να γίνει ένα κουρκούτι
  • Καθαρίστε τα μήλα, κόψτε τα σε κάπως χοντρές φέτες
  • Βάλτε το βούτυρο στο τηγάνι -Βουτήξτε τις φέτες μήλου στο κουρκούτι και ρίξτε τις στο τηγάνι
  • Αφήστε να ροδίσουν από τις δύο πλευρές
  • Οταν ψηθούν, τοποθετήστε τις τηγανίτες μήλου σε απορροφητικό χαρτί
  • Ρίξτε ζάχαρη άχνη στο γαρνίρισμα και σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές

<!–

–>

iefimerida.gr


Πηγή