6 στήθη κοτόπουλου (χωρίς δέρμα και κόκαλα)
500 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
6 φέτες τυρί προβολόνε
¾ φλ. παρμεζάνα
2 φλ. φρέσκες ντομάτες
2 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
2 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1½ φλ. τριμμένη φρυγανιά
2 κ. σ. κόκκους σκόνης σκόρδου
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
½ φλ. αλεύρι
3 αβγά
2 κ. σ. γάλα
3 κ. σ. ηλιέλαιο
3 κ. σ. ελαιόλαδο
½ κ. γ. φρεσκοτριμμένο καυτερό πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρετε. Προσθέτετε το καυτερό πιπέρι κι έπειτα το κρασί.
Περιμένετε να απορροφηθεί κι ύστερα προσθέτετε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε σκεπασμένο για να σιγοψηθεί για 20 λεπτά.
Μετά προσθέτετε το μαϊντανό και το βασιλικό. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τα αβγά, το γάλα και χτυπάτε ελαφρά.
Σε ένα πιάτο ρίχνετε τη τριμμένη φρυγανιά με το σκόρδο σε σκόνη και ανακατεύετε.
Παίρνετε τις φέτες κοτόπουλο και τις αλευρώνετε, στη συνέχεια τις βουτάτε στο μείγμα με τα αβγά και ύστερα στη τριμμένη φρυγανιά με το σκόρδο. Προθερμαίνετε παράλληλα το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε ηλιέλαιο και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.
Όταν ζεσταθεί το λάδι, προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τηγανίζετε για 4 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Παίρνετε ένα ταψί και προσθέτετε τις φέτες κοτόπουλου, ένα φλιτζάνι από τη σάλτσα και από πάνω τις φέτες από τη μοτσαρέλα, το προβολόνε και την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνετε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή