Μερικά χτυπήματα με αυγοδάρτη και καλά υλικά θέλει η αυθεντική συνταγή για μους σοκολάτας, όπως την παραδίδει ένας από τους καλύτερους σεφ της Γαλλίας, ο Alain Ducasse.

Υλικά

  • 180 γραμμάρια σοκολάτα με 70% κακάο
  • 1 ποτηράκι κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτηράκι γάλα
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Κόψτε την σοκολάτα σε κομμάτια, βάλτε την σε μπολ
  • Σε κατσαρολάκι βάλτε το γάλα με την κρέμα γάλακτος να βράζουν
  • Οταν κοχλάξει ελαφρά, βγάλτε το από τη φωτιά και ρίξτε το στο μπολ με την σοκολάτα
  • Ανακατέψτε καλά, να αναμειχθούν τα υλικά
  • Προσθέστε το βούτυρο και αναμείξτε καλά
  • Αφήστε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει
  • Σπάστε τα αυγά και χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους
  • Με αυγοδάρτη χτυπήστε πολύ καλά τα ασπράδια, ρίξτε και τη ζάχαρη να σφίξουν
  • Προσθέστε στα χτυπημένα ασπράδια και τους χτυπημένους (ξεχωριστά) κρόκους
  • Ρίξτε αυτό το μείγμα στην λιωμένη σοκολάτα
  • Τοποθετήστε την μους σε ξεχωριστά κολωνάτα ποτήρια και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβρίρετε

Πηγή