Ξέρεις και έχεις καταλάβει εδώ και καιρό σίγουρα πως το περιβάλλον σου –οικογενειακό ή μη- μπορεί να επηρεάσει απίστευτα την διάθεση σου, την παραγωγικότητα σου στη δουλειά, αλλά και τις σχέσεις σου. Μάλιστα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας σε όλο αυτό είναι το πόσο καθαρό και τακτοποιημένο είναι το σπίτι σου.

Συγκεκριμένα μπορεί να επηρεάσει άμεσα την ποιότητα της αλληλεπίδρασης μας με τους άλλους και ιδιαίτερα τη σχέση με τον σύντροφο μας. Μια σημαντική πτυχή του σπιτιού που επηρεάζει την ποιότητα της σχέσης των ατόμων που κατοικούν σε αυτό είναι η ακαταστασία.

Έρευνες έχουν αποδείξει πως οι άνθρωποι, σε αντίθεση με οποιοδήποτε ζώο μπορούν να αναπτύξουν συναισθηματικούς δεσμούς με τα υλικά πράγματα. Ένα σπίτι και γενικότερα ένα περιβάλλον ακατάστατο προκαλεί άγχος, το οποίο επηρεάζει κατά πολύ τη ζωτικότητα σου –κατά συνέπεια και του συντρόφου σου-. Είναι αυτονόητο πως αν είσαι ανήσυχη και συγκλονισμένη, είναι δύσκολο να δώσεις την απαιτούμενη φροντίδα και προσοχή στο σύντροφό σου.

Καταλαβαίνεις λοιπόν, πως αν θέλεις να διατηρείς τη σχέση σου σε φυσιολογικά επίπεδα και να περνάς καλά, τότε το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να φροντίζεις και να καθαρίζεις το σπίτι σου.

queen.gr



Πηγή