CLOi SuitBot το λένε και είναι σχεδιασμένο να κάνει κάθε βαριά χειρωνακτική δουλειά απείρως ευκολότερη. «Ανθρωποκεντρικό φορητό ρομπότ» το αποκαλεί ο κορεατικός τεχνολογικός γίγαντας και δεν είναι παρά ένας εξελιγμένος εξωσκελετός που «υποστηρίζει και ενισχύει τα πόδια του χρήστη».

Ο στόχος είναι οι εργάτες των εργοστασίων και όσοι κάνουν χειρωνακτικές εργασίες που απαιτούν μυϊκή δύναμη, απλοποιώντας κατά πολύ το έργο τους, καθώς παρέχει ασύγκριτη δύναμη και ευκινησία στα κάτω άκρα.

Κοινή προσπάθεια της LG και της SG Robotics, το SuitBot φοριέται άνετα και δεν περιορίζει τις κινήσεις του χειριστή, υποβοηθώντας όλο το σώμα. Ακόμα και «παπούτσια» διαθέτει που προσαρμόζονται αυτόματα στα πόδια, κάνοντας απλούστατο το βάλε-βγάλε.

Η σειρά CLOi περιλαμβάνει μάλιστα και αρκετά ρομπότ εργασίας, τα οποία συνεργάζονται με τον εξωσκελετό δημιουργώντας ένα «έξυπνο εργασιακό σύστημα» και φέρνοντας ακόμα πιο κοντά μηχανές και ανθρώπους.

Ο εξωσκελετός βασίζεται εξάλλου σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, κι έτσι μαθαίνει και εξελίσσεται με τη χρήση, αναγνωρίζοντας τα βιομετρικά δεδομένα του χρήστη και τις περιβαλλοντικές ανάγκες του…


Πηγή