Τον Αύγουστο του 2019 ξεκινά η διάθεση της πολυαναμενόμενης ηλεκτρικής Harley-Davidson LiveWire η οποία παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση τεχνολογίας CES 2019 στο Λας Βέγκας.

Η τιμή διάθεσης της πρώτης ηλεκτρικής H-D ορίστηκε στα 29.799 δολάρια (σχεδόν 26.000 ευρώ) και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία χρώματα: πορτοκαλί, μαύρο και κίτρινο.

Πλην της τιμολογιακής πολιτικής έγιναν γνωστές και κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιδόσεις της νέας μοτοσυκλέτας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εταιρεία, η LiveWire χρειάζεται λιγότερα από 3,5 δευτερόλεπτα για τη διαδικασία του 0-96 χλμ/ώρα, ενώ μπορεί να καλύψει 177 χιλιόμετρα κατά προσέγγιση, στο αστικό οδικό δίκτυο με μια μόνο φόρτιση.

Η LiveWire είναι εφοδιασμένη με το σύστημα H-D Connect, το οποίο συνδέει τους αναβάτες με τις μοτοσυκλέτες τους, μέσω μιας μονάδας ελέγχου τηλεματικής (LTE-enabled Telematics Control Unit), καθώς και με τη συνδεσιμότητα και τις υπηρεσίες cloud που παρέχει η πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Harley-Davidson App. Με το σύστημα H-D Connect, ο αναβάτης έχει μια πλήρη εικόνα για τη μοτοσυκλέτα του στο «έξυπνο» τηλέφωνό του. Ενημερώνεται για την κατάστασή της, μπορεί ανά πάσα στιγμή να την εντοπίσει ακόμα και σε περίπτωση κλοπής, ενώ λαμβάνει υπενθυμίσεις σχετικά με την επόμενη προγραμματισμένη συντήρησή της.

Το πλαίσιο της LiveWire σχεδιάστηκε για ευελιξία και κράτημα που παρέχουν απόλυτο έλεγχο και αυτοπεποίθηση στην οδήγηση εντός του αστικού οδικού δικτύου, καθώς και απόλαυση στις στροφές. Ο κινητήρας H-D Revelation είναι τοποθετημένος χαμηλά για μείωση του κέντρου βάρους και συμβάλλει στη σταθερότητα της μοτοσυκλέτας σε όλες τις ταχύτητες κάνοντας πολύ ευκολότερο τον έλεγχο κατά τη στάση και τη στάθμευση. Στον βασικό εξοπλισμό της περιλαμβάνεται και ο ηλεκτρονικός έλεγχος πλαισίου (Electronic Chassis Control) που συνδυάζεται με σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών και ελέγχου πρόσφυσης. Τα συστήματα είναι πλήρως ηλεκτρονικά και αξιοποιούν την πλέον προηγμένη μονάδα αδρανειακής μέτρησης και αισθητήρες ABS κορυφαίας τεχνολογίας.

Και πάμε σε ένα καίριο ζήτημα που απασχολεί τους πιστούς φαν της Harley-Davidson: τον ήχο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία επ’ αυτού «η LiveWire σχεδιάστηκε για να προσφέρει ένα νέο χαρακτηριστικό Harley-Davidson ήχο καθώς επιταχύνει. Αυτός ο νέος φουτουριστικός ήχος αντιπροσωπεύει την ομαλή ηλεκτρική λειτουργία της LiveWire». Και προφανώς ο νέος αυτός φουτουριστικός ήχος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτόν των ελεύθερων εξατμίσεων και των μεγάλων δικύλινδρων μοτέρ που αποτελούν σήμα κατατεθέν των Harley, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από το σχετικό βίντεο.

newsbeast.gr


Πηγή