Η Mercedes-Benz συνεχίζει για 3η συνεχή χρονιά να ηγείται στην κατηγορία των premium κατασκευαστών όσον αφορά στις πωλήσεις. Σε μία χρονιά που σημαδεύτηκε από πολλές προκλήσεις, το «αστέρι» αύξησε τις πωλήσεις του παγκοσμίως σε 2.310.185 μονάδες το 2018, παρουσιάζοντας αποτελέσματα – ρεκόρ για όγδοη συνεχόμενη χρονιά. Το νέο ρεκόρ πωλήσεων των επιβατικών αυτοκινήτων της Daimler AG οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία της μάρκας στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού που περιλαμβάνει την αγορά της Κίνας. Με αύξηση μεγαλύτερη του 11% η Κίνα αποτέλεσε και πάλι την αγορά με τη μεγαλύτερη αύξηση σε απόλυτους όρους και τη μεγαλύτερη μεμονωμένη αγορά.

Το 2018, η Mercedes διατήρησε την πρώτη θέση ανάμεσα στις premium μάρκες σε πωλήσεις σε πολλές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ρωσία, η Ελβετία, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Τουρκία, η Δανία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Ν. Κορέα, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Ταϊλάνδη, η Ινδία, η Μαλαισία, το Βιετνάμ, η Σιγκαπούρη, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Βραζιλία και η Αργεντινή. Παγκοσμίως, τα μοντέλα της κατηγορίας των SUVs και της E-Class ήταν αυτά που έδωσαν σημαντική ώθηση στις πωλήσεις το 2018.

Σημειωτέον ότι, κάθε τέταρτο αυτοκίνητο Mercedes που πωλήθηκε ανήκε στην compact κατηγορία, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι πωλήσεις των SUVs (κυρίως GLC και GLA) με 820.721 μονάδες.

Στην Ελλάδα η γερμανική μάρκα ήταν πρώτη (για 5η συνεχή χρονιά) στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων. Συνολικά ταξινομήθηκαν 5.153 οχήματα του ομίλου της Daimler (4.521 επιβατικά, 358 ελαφρά επαγγελματικά κάτω των 3,5 τόνων, 143 επαγγελματικά άνω των 3,5 τόνων και 131 λεωφορεία). Τόσο στα φορτηγά (από 3,5 τόνους) όσο και στα λεωφορεία, η Mercedes κατετάγη επίσης 1η στις πωλήσεις.

Νίκος Τσάδαρης

newsbeast.gr


Πηγή