Υλικά:
8 μεγάλα αυγά
1/3 φλιτζάνι γάλα με λίγα λιπαρά
μισό φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μισό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 φλιτζάνια με μανιτάρια
1 μικρό κολοκυθάκι
10 φέτες πεπερόνι ή άλλο αλλαντικό
¼ φλιτζάνι φρέσκος βασιλικό
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά με το γάλα. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες, τη ρίγανη το αλατοπίπερο και το μισό φλιτζάνι μοτσαρέλα.
Κάψτε το λάδι σε τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και ανακατέψτε το μέχρι να μαλακώσει. Βάλτε τα μανιτάρια και το κολοκύθι και ανακατέψτε για άλλα 7 λεπτά. Ανακατέψτε τα λαχανικά στο τηγάνι και ρίξτε το μείγμα του αυγού από πάνω και μην ανακατεύετε.
Προσθέστε το τυρί και το πεπερόνι και βάλτε το όλο στο φούρνο για 15 λεπτά. Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με βασιλικό.
Πηγή