1 μέτριο λάχανο κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
1 μήλο τριμμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες πάπρικας (προαιρετικά) ή απλή πάπρικα
3-4 κόκκοι μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
2 κουταλιές σούπας απαλή μουστάρδα
Εκτέλεση
Βράζετε αρχικά άφθονο αλατισμένο νερό και ζεματίζετε το κομμένο λάχανο για 3 λεπτά.
Το σουρώνετε πολύ καλά.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα, τα καρότα και το λάχανο.
Αλατίζετε και μαγειρεύετε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνετε το ρύζι, το μπαχάρι και την πάπρικα.
Προσθέτετε βραστό νερό, τόσο ώστε να υπερκαλύψει το περιεχόμενο της κατσαρόλας κατά 2 δάκτυλα.
Μαγειρεύετε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Στη συνέχεια προσθέτετε το τριμμένο μήλο και τη μουστάρδα.
Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτετε τον άνηθο, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Πηγή