Υλικά για 4 άτομα

1 μέτριο λάχανο κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες

2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες

3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού

1 μήλο τριμμένο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες πάπρικας (προαιρετικά) ή απλή πάπρικα

3-4 κόκκοι μπαχάρι

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα

2 κουταλιές σούπας απαλή μουστάρδα

Εκτέλεση

Βράζετε αρχικά άφθονο αλατισμένο νερό και ζεματίζετε το κομμένο λάχανο για 3 λεπτά.

Το σουρώνετε πολύ καλά.

Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα, τα καρότα και το λάχανο.

Αλατίζετε και μαγειρεύετε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνετε το ρύζι, το μπαχάρι και την πάπρικα.

Προσθέτετε βραστό νερό, τόσο ώστε να υπερκαλύψει το περιεχόμενο της κατσαρόλας κατά 2 δάκτυλα.

Μαγειρεύετε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στη συνέχεια προσθέτετε το τριμμένο μήλο και τη μουστάρδα.

Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτετε τον άνηθο, ανακατεύετε και σερβίρετε.


Πηγή