Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 30΄ Αναμονή: 1ώρα

Υλικά (για 4 μερίδες
4 φέτες σολομός, με κόκαλο, βάρους περίπου 300 γρ. η καθεμία

Για τη μαρινάδα

χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

χυμός από 1 πορτοκάλι

2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Μαρινάδα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους χυμούς, το ξύσμα, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας και πιπέρι.

Προσθέτουμε τον σολομό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη.

Μαρινάρουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Βγάζουμε το ψάρι από τη μαρινάδα (την οποία κρατάμε) και σκουπίζουμε καλά.

Ζεσταίνουμε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες ανά δύο, για 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά.

Στο τέλος, βάζουμε όλες τις φέτες στο τηγάνι, ρίχνουμε τη μαρινάδα και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει λίγο. Σερβίρουμε με ρύζι.

kathimerini.gr


Πηγή