Παλιά τους λέγαμε ρεβυθοκεφτέδες και τους σνομπάραμε, τώρα όμως ήρθε η ώρα να τους γευτούμε ως φάλαφελ.
Υλικά
- 2 φλυτζάνια ρεβύθια βρασμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά χυμό λεμόνι
- 1/2 κουταλιά γλυκού κίμινο
- 1/4 φλυτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2-3 κουταλιές αλεύρι
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε τα βρασμένα ρεβύθια, το σκόρδο, τον χυμό λεμόνι, το κίμινο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι σε μούλτι
- Γυρίστε το μούλτι για 10-15 δευτερόλεπτα ώσπου το μείγμα να γίνει χοντροκομμένο
- Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, ρίξτε επιπλέον 1-2 κουταλιές αλεύρι για να δέσει
- Ετοιμοι οι κεφτέδες φάλαφελ! Πάμε τώρα να τους τηγανίσουμε
- Ρίξτε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίστε τους κεφτέδες για 4-5 λεπτά
- Συνεχίστε για άλλα 2 λεπτά να καλοψηθούν και αν χρειάζεται προσθέστε 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- Βάλτε τους κεφτέδες σε χαρτί κουζίνας για τα λάδια και σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και τζατζίκι ή σος γιαουρτιού
Πηγή