Το μπανανόψωμο είναι ιδιαίτερα νόστιμο και συνάμα άγλυκο χωρίς πολλά λιπαρά, είναι εύγευστο κι ελαφρά νωπό χάρη στις λιωμένες μπανάνες κι ετοιμάζεται εύκολα όπως κάθε κέικ.
Προερχόμενο από την Αμερική λέγεται ότι το ψωμί μπανάνας άρχισε να καθιερώνεται κατά την διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης από τις νοικοκυρές που αναζητούσαν τρόπους να αξιοποιήσουν κάθε τρόφιμο και ειδικότερα τις πολύ ώριμες μπανάνες που δεν ήθελαν να πετάξουν.
Αν κι είναι γεγονός ότι το banana bread δεν συνηθίζεται ιδιαίτερα στα μέρη μας σας συστήνω να το δοκιμάσετε και να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα από τα έτοιμα ή παραδοσιακά κέικ
Υλικά:
4 ώριμες μπανάνες μεσαίου μεγέθους
1/4 φλ. λιωμένο έλαιο καρύδας
1/4 φλ. μέλι
2 αυγά
2 κ.γ. βανίλια
1,5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
1 φλ. σταγόνες σοκολάτας υγείας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ελαφρά μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζετε τις πολτοποιημένες μπανάνες, το έλαιο καρύδας, το μέλι, τα αυγά και την βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας.
Ρίχνετε προσεκτικά την ζύμη στην φόρμα. Ψήνετε για 50-60′ και ελέγχετε με μια οδοντογλυφίδα. Βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για τουλάχιστον 30′ πριν το σερβίρετε με λίγο βούτυρο και μέλι.
Πηγή