‘Οπως όλα δείχνουν η κρίση στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας σύντομα θα λάβει τέλος, καθώς οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Κέντρων βγαίνοντας από τη μεσημεριανή έκτακτη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, δήλωσαν ότι δεν θέλουν να ταλαιπωρήσουν περισσότερο τους ασθενείς.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί το απόγευμα, μετά από σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουν στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, υπό την προεδρεία του προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη.

Τι έγινε στη συνάντηση

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τους εκπροσώπους των ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων, ότι ισχύουν τα κονδύλια που τους έχει υποσχεθεί για το 2019, δηλαδή 39 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα δοθούν ως αύξηση στον κλειστό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, ενώ επανέλαβε και δεύσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού ότι για το ίδιο έτος, το 0,8 του ΑΕΠ θα διατεθεί στην πρωτοβάθμια.

Η εισήγηση στην σύσκεψη στον ΙΣΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η λήξη της απεργίας, ενώ παράλληλα οι ιδιοκτήτες επιφυλάσσονται για μετά τις εκλογές, να επανέλθουν με δυναμική διεκδίκηση, όπως αυτή που επέδειξαν τις τελευταίες ημέρες, ασκώντας παράλληλα πίεση στην επόμενη κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτά τα οποία πέτυχαν με τις τελευταίες κινητοποιήσεις τους.


Πηγή