Αν θέλετε το πιάτο να γίνει πιο οικονομικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρές κατεψυγμένες γαρίδες καθώς και μύδια.

Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια

Λίγο λάδι

2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Λίγη ζάχαρη

1/2 ποτήρι κρασί λευκό

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 σακούλα γαρίδες και 1 μύδια ή 2 σακούλες γαρίδες κατεψυγμένες

Πιπέρι

Αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε σε νερό που κοχλάζει τα μακαρόνια και τα αφήνουμε για 2 λεπτά λιγότερο απ΄οτι γράφει το πακέτο των μακαρονιών. Μη φοβηθείτε πως θα τα βγάλετε άψητα, γιατί μόλις ανακατευτούν με τη σάλτσα ντομάτας και τις γαρίδες θα γίνουν σωστά al dente.

Βγάζουμε από την κατάψυξη τις γαρίδες και τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι. Ξεπλένουμε με νερό και τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν μόνες τους.

Σε ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι με καυτό λάδι μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται ρίχνουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τις γαρίδες και τα αφήνουμε όλα ανακατεύοντας στη φωτιά για περίπου 3 λεπτά.

Ρίχνουμε στα μακαρόνια που τα έχουμε ήδη σουρώσει αλλά δεν τα έχουμε βουτυρώσει τη σάλτσα κι ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η καλοκαιρινή μας μακαρονάδα με γαρίδες είναι έτοιμη!

govastileto.gr

Πηγή