Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: 1 ώρα

Υλικά (για 8 μερίδες)

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με γύρω στο 35% λιπαρά
  • 400 γρ. άλειμμα τύπου Μερέντα
  • 1½ πακέτο (περίπου 340 γρ.) μπισκότα τύπου Μιράντα
  • 2 κουτ. σούπας τρούφα άσπρη
  • 2 κουτ. σούπας τρούφα μαύρη

Χτυπαμε σε μέτρια ταχύτητα του μίξερ, με το σύρμα, την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.

Στο μεταξύ, σπάμε τα μπισκότα σε κομματάκια. Αδειάζουμε το άλειμμα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ενσωματώνουμε τα μπισκότα.

Απλώνουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας. Βάζουμε επάνω το μείγμα και το πλάθουμε σε μπαστούνι. Αναμειγνύουμε την άσπρη με τη μαύρη τρούφα.

Πασπαλίζουμε τον κορμό αλλά και όλη την επιφάνεια της λαδόκολλας με την τρούφα. Κυλάμε τον κορμό πάνω στην τρούφα για να κολλήσει γύρω-γύρω.

Αφήνουμε το γλυκό στην κατάψυξη να κρυώσει και να σφίξει για τουλάχιστον 1 ώρα. Εκεί και τον διατηρούμε.

kathimerini.gr

Πηγή