Εύκολο / Προετοιµασία: 15΄, Μαγείρεµα: 15΄
- 4 µπριζόλες λαιµού χωρίς το κόκαλο, περίπου 200 γρ. η καθεµία, πάχους 2 εκ.
- 40 ml ελαιόλαδο
- 2 σκέλιδες σκόρδου, λιωμένες
- 70 ml τσίπουρο (ή ούζο)
- αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 3 ροδάκινα, µε τη φλούδα
- 1 κουτ. σούπας ξύσµα λεµονιού, ακέρωτου
- 40 ml χυµός λεµονιού
- 1 κουτ. σούπας µέλι
- 2 – 3 σταγόνες µαστιχέλαιο
- φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Διαδικασία
Σάλτσα: Βάζουµε στο µπλέντερ τα ροδάκινα σε κοµµάτια και τα πολτοποιούµε. Σουρώνουµε καλά το µείγµα και ρίχνουµε το χυµό πάλι στο µπλέντερ µαζί µε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και χτυπάµε καλά να οµογενοποιηθούν. Την κρατάµε σε βαζάκι στο ψυγείο για το σερβίρισµα.
Αλατοπιπερώνουµε τις µπριζόλες. Ζεσταίνουµε ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουµε το ελαιόλαδο µαζί µε το σκόρδο και το σοτάρουµε για 1/2 λεπτό. Βάζουµε τις µπριζόλες στο τηγάνι (αν χωράνε όλες µαζί, διαφορετικά τις ψήνουµε σε 2 δόσεις).
Ψήνουµε για 5 λεπτά από τη µία πλευρά και, όταν ροδίσουν, τις γυρίζουµε και από την άλλη για 2 – 3 λεπτά. Σβήνουµε µε το τσίπουρο, αφήνουµε 2 λεπτά να εξατµιστεί το αλκοόλ, χαµηλώνουµε τη φωτιά στο µέτριο και ρίχνουµε 2 – 3 κουτ. σούπας νερό.
Σκεπάζουµε µε καπάκι και αφήνουµε να ψηθούν για 4 – 5 λεπτά περίπου. Τις γυρνάµε µία φορά ακόµη και προσθέτουµε 2 – 3 κουτ. σούπας νερό, αν χρειάζεται. Αποσύρουµε από τη φωτιά και τις αφήνουµε για 10 λεπτά σκεπασµένες.
Σερβίρισµα: Τις σερβίρουµε µε τη σάλτσα δίπλα ή, αν θέλουµε, αδειάζουµε τη σάλτσα στο τηγάνι µόλις το αποσύρουµε από τη φωτιά, ώστε οι µπριζόλες να νοστιµίσουν πιο πολύ.