Μια αραβική πίτα με τα υλικά της αρεσκείας σας μπορεί να αποτελέσει μια νόστιμη λύση γρήγορου φαγητού για όλες τις ώρες της μέρας.

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Αρχικά θα πρέπει να κοσκινίσουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπολ.

Δημιουργούμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο νερό.

Ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας και βάζουμε τηυ ζύμη πάνω σε αυτό.

Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε για ένα πεντάλεπτο μέχρι να δημιουργηθεί μια μπάλα και αν χρειάζεται πασπαλίζουμε ενώ ζυμώνουμε με αλεύρι.

Μόλις η ζύμη γίνει λεία και μαλακή σταματάμε να ζυμώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια την τυλίγουμε σε ρολό και την κόβουμε σε οχτώ ισομερή κομμάτια.

Κάθε κομμάτι είναι μια μπάλα που την ανοίγουμε (σε αλευρωμένη επιφάνεια πάντα) με τον πλάστη και φτιάχνουμε ένα λεπτό φύλλο που θα έχει το σχήμα και το μέγεθος αραβικής πίτας.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία.

Τινάζουμε τις αραβικές πίτες ώστε να φύγει το πολύ αλέυρι και τις βάζουμε μια-μια στο τηγάνι να ψηθούν.

Ψήνουμε την πίτα από τη μια πλευρά για 2 λεπτά και τη γυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Οι αραβικές πίτες είναι έτοιμες. Με αυτά τα υλικά φτιάχνουμε οχτώ αραβικές πίτες.

Μπορούμε να τις φάμε ζεστές ή κρύες.

Πηγή