Έκανε 400 καταγγελίες – αναφορές- οχλήσεις εναντίον γείτονά του επαγγελματία σε Υπηρεσίες, αστυνομικές αρχές, δικαστικές αρχές και συνεχίζει μέχρι σήμερα να τον αναφέρει.
Ηλικιωμένος Βολιώτης δικάστηκε προχθές από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση για μία από τις εκατοντάδες αναφορές που είχε κάνει και η οποία είχε αρχειοθετηθεί, καθώς δεν προέκυπτε βασιμότητα της αναφερόμενης πράξης για να υπάρξει και ουσιαστική διερεύνηση.
Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το taxydromos.gr, είχε μηνύσει τον επαγγελματία ότι τον είχε βρέξει με ένα μπουκάλι με νερό το 2012 και είχε επισημάνει με έντονα γράμματα, όπως κάνει πάντοτε και με τις υπόλοιπες καταγγελίες του ακόμη -όπως ειπώθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία και κατά νεκρού- τη λέξη σκάνδαλο.
Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, ο γείτονάς του φαίνεται ότι δεν άντεξε και σε μία ύστατη προσπάθειά του να απαλλαχτεί από τις συνεχείς καταγγελίες και να μπορέσει επιτέλους να δουλέψει το μαγαζί του ήσυχος, χωρίς σκοτούρες, απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη.
Ο 80χρονος κάθισε στο σκαμνί του κατηγορουμένου αλλά δυστυχώς ήταν αμετανόητος. Ακόμη και στην πρόταση του προέδρου να διακοπεί η δίκη και μηνυτής και μηνυόμενος να μιλήσουν επιτέλους και να τα βρουν δεν έκανε πίσω. Θα συνεχίζει, είπε χαρακτηριστικά, να γράφει.
Τελικά δικάστηκε, αφού δεν υποχωρούσε, αλλά και αθωώθηκε για την πράξη. Ο ηλικιωμένος απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες όχι γιατί η ψευδής καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση δεν συνέβη, αλλά γιατί η αντικειμενική ύπαρξη της πράξης που αφορούσαν αυτές δεν προέκυψε από πουθενά.
Εξάλλου, ο Εισαγγελέας έδρας στην πρότασή του νωρίτερα επισήμανε το μπέρδεμα των χρόνων που κάνει στα γραφόμενα των καταγγελιών του ο κατηγορούμενος, τις έντονες ιδέες που του δημιουργούνται, την αμφισβήτηση απόψεων τρίτων ανθρώπων, φορέων, υπηρεσιών, αστυνομικών και δικαστικών αρχών.
Ο συνήγορος υπεράσπισης συμφώνησε με την αθώωσή του με την επισήμανση ότι δεν έγινε ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης, η πολιτική αγωγή επισήμανε ότι η καταδίκη του πρέπει να είναι μονόδρομος.
Η αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου διατυπώθηκε με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου να παραινεί τους δικηγόρους να συνομιλήσουν και να λύσουν επιτέλους τη διαφορά.