650γρ. κιμά μοσχαρίσιο

ψίχα από 3 φέτες ψωμιού μέτριες

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο, ή τριμμένο στον τρίφτη

2 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ. γλυκού ρίγανη

1 κ. γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο, ή ½ κ. γλυκού δυόσμο ξερό (προαιρετικό)

1 αυγό χτυπημένο

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι για το πασπάλισμα

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Μουσκέψτε την ψίχα του ψωμιού σε άφθονο νερό, μέχρι να φουσκώσει και μετά στύψτε την καλά με τα χέρια σας.

Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, την ρίγανη, το αυγό, το δυόσμο και τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο.

Προσθέστε στο μπολ το ψωμί και ζυμώστε το μείγμα σας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήστε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά.

Κόψτε στη συνέχεια μικρά κομματάκια από το μείγμα και πλάστε στρογγυλά μπαλάκια. Στρώστε στο πάγκο σας μία λαδόκολλα, πασπαλίστε με μπόλικο αλεύρι και ρολάρετε τα κεφτεδάκια μέχρι να καλυφθούν εντελώς.

Πάρτε ένα πλατύ τηγάνι και ζεστάνετε αρκετό λάδι (περίπου 1 ½ δάχτυλο βάθος). Μόλις κάψει, βάλτε όσα κεφτεδάκια χωράει και τηγανίστε, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις τηγανιστούν, βγάλτε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και βάλτε τα σε μία πιατέλα, στην οποία προηγουμένως έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα κεφτεδάκια.

Πηγή