Ναι, ο τύπος των μαλλιών σου και τα χαρακτηριστικά σου παίζουν σπουδαίο ρόλο στην επιλογή του κουρέματος.Αλλά, δεν πρέπει να ξεχνάς κι ακόμη έναν σημαντικό παράγοντα: το σχήμα του προσώπου σου.Ποιο είναι το σωστό κούρεμα για το δικό σου πρόσωπο;

Διάσημοι στυλίστες μας χαρίζουν τις πολύτιμες συμβουλές τους για να διαλέξεις εκείνο το κούρεμα που θα σε κολακεύσει περισσότερο από κάθε άλλο.

Hint:Ετοιμάσου για πολλά κομπλιμέντα!

aakz2qh Στρογγυλό πρόσωπο.

Ένα στρογγυλό πρόσωπο θα μοιάζει υπέροχο με ένα ασύμμετρο κούρεμα, δηλαδή μία μείξη διαφόρων μηκών, λέει ο Chris McMillan, hairstylist. Αν προσθέσεις μία έντονη χωρίστρα στο πλάι και μακριές αφέλειες που θα πέφτουν στο πλάι, θα μοιάζεις πιο αδύνατη.Αντιθέτως, αν επιθυμείς μία χωρίστρα στη μέση ο καλύτερος τρόπος για να δουλέψει σε ένα στρογγυλό πρόσωπο είναι τα μαλλιά σου να είναι λίγο πιο μακριά από το ύψος των ώμων με μύτες που φτάνουν στο ύψος του σαγονιού σου, λέει ο McMillan.

Οβάλ πρόσωπο.

Αν το πρόσωπο σου τείνει να μοιάζει μακρύ, ίσιες αφέλειες μέχρι το ύψος των φρυδιών θα δώσει τη ψευδαίσθηση πλάτους, λέει ο McMillan.Μία χωρίστρα στη μέση για μαλλιά που αγγίζουν τους ώμους (ή είναι πιο μακριά), είναι ό,τι χρειάζεσαι απέναντι σε ένα οβάλ background. Για να μη φαίνεται πολύ αυστηρό, προτίμησε μερικούς απαλούς κυματισμούς.

aakzxl3 Τετράγωνο πρόσωπο.

Δοκίμασε κυματισμούς από τα αυτιά και κάτω που θα επισκιάσουν την αυστηρότητα του σαγονιού, προτείνει ο McMillan.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς.

Τα μαλλιά που φτάνουν ακριβώς κάτω από το σαγόνι, βοηθούν στο να γεμίσει η περιοχή και μαλακώνουν το τρίγωνο του προσώπου, εξηγεί ο Ted Gibson, hairstylist. Για να απαλύνεις ακόμα περισσότερο τις γραμμές του προσώπου, δώσε όγκο στα μαλλιά με μία στρογγυλή βούρτσα κι ένα σπρέι όγκου.