Πόσες φορές την ημέρα μιλάτε με τον σύντροφό σας; Αν δεν υπάρχει σχετικός αριθμός επειδή η συνομιλία σας στο messenger δεν διακόπτεται ποτέ, είναι μια καλή στιγμή να αναρωτηθείτε αν αυτό προκύπτει από την επιθυμία και των δυο σας. Ακόμη και αν το θέλει εξίσου κι εκείνος, τα πράγματα δεν είναι απαραίτητα καλά – ίσως βρίσκεστε σε μια σχέση εξάρτησης. Ωστόσο, αν είστε πάντα εσείς που «τραβάτε»… για πάντα τη συζήτηση, δεν αποκλείεται η πίεση που του ασκείτε να γίνει η αιτία για τη λήξη της σχέσης σας.

Πώς θα γίνετε λιγότερο πιεστική

Πρώτα από όλα, είναι πολύ θετικό που αναγνωρίζετε το πρόβλημα. Είτε το διαπιστώσατε μόνη σας, είτε ήταν ο σύντροφός σας που εξέφρασε το παράπονό του, από τη στιγμή που συνειδητοποιήσατε την κατάσταση υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τη βελτιώσετε.

Κρύψτε το κινητό σας

Δεν πρόκειται για οριστική λύση στο πρόβλημα, αλλά θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τα… συμπτώματα. Κρατήστε το κινητό σας στην τσάντα σας για όσο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μπορείτε. Αν απαιτούνται πολλές κινήσεις για να στείλετε το δέκατο μήνυμα της ημέρας, ίσως προλάβετε να το ξανασκεφτείτε πριν πατήσετε «αποστολή».

Κρατήστε ζωντανές τις φιλίες σας

Το πιθανότερο είναι ότι τις περισσότερες φορές που επικοινωνείτε με τον σύντροφό σας, δεν το κάνετε γιατί θέλετε να μιλήσετε με εκείνον συγκεκριμένα. Ίσως βαριέστε, ίσως έχετε ανάγκη από μια ένεση αυτοπεποίθησης ή ίσως είδατε μια αστεία εικόνα και θέλετε να την μοιραστείτε με κάποιον. Όλες οι σχέσεις σας θα επωφεληθούν αν μοιράσετε το ενδιαφέρον σας σε περισσότερα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Δείξτε εμπιστοσύνη

Η ζήλια γίνεται συχνά η αιτία που μας κάνει να κολλάμε πάνω στο ταίρι μας. Ωστόσο, αν τον πιέσετε υπερβολικά, είναι πιο πιθανό η αγωνία σας να λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, παρά αποτρεπτικά. Επιπλέον, το αν θα του δείξετε εμπιστοσύνη ή όχι είναι κατά βάση θέμα επιλογής: Κάποιος μπορεί να αποδειχθεί αναξιόπιστος, όμως τι είδους στοιχεία θα μπορούσε να παρουσιάσει για να μας πείσει για το αντίθετο;

Προσπαθήστε να χαλαρώσετε

Ένα γλυκό μήνυμα από τον αγαπημένο μας είναι αρκετό για να ξεχάσουμε το άγχος και την πίεση της ημέρας. Όμως, όσο όμορφα και αν νιώθουμε όταν συμβαίνει αυτό, η ψυχική μας υγεία δεν είναι δική του δουλειά. Βρείτε τρόπους να αντιμετωπίσετε το στρες μόνη σας, για παράδειγμα μέσω του διαλογισμού ή απευθυνόμενη σε έναν ψυχολόγο. Η επικοινωνία σας θα γίνει πολύ πιο ανάλαφρη και ουσιαστική.

Βγάλτε τη στολή της νοσοκόμας

Δικαίως ή αδίκως, η συμπεριφορά ή οι επιλογές του σας δημιουργούν άγχος για το κατά πόσον μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς τη βοήθειά σας. Ωστόσο, είναι αδύνατον να οικοδομηθεί μια υγιής σχέση αν δεν πατάτε και οι δύο στα πόδια σας. Επιπλέον, παρά τις καλές σας προθέσεις, είναι εύκολο να γίνετε φορτική – σκεφτείτε πώς αισθάνεστε όταν η μαμά σας σάς τηλεφωνεί για να μην ξεχάσετε την ομπρέλα σας. Είναι ενήλικας. Αφήστε τον να λειτουργήσει ως τέτοιος.

Ασχοληθείτε με τον εαυτό σας

Πότε ήταν η τελευταία φορά που επιδιώξατε να κατακτήσετε έναν προσωπικό σας στόχο; Που ασχοληθήκατε με ένα αγαπημένο χόμπι; Η ενασχόληση με πράγματα που απολαμβάνετε θα σας βοηθήσει να περνάτε καλά χωρίς εκείνον. Και τότε είναι που θα βελτιωθεί και ο χρόνος που περνάτε μαζί του.

Ακούστε τις επιθυμίες σας

Θέλετε σίγουρα να τον πάρετε τηλέφωνο ή το κάνετε επειδή πάντα τον καλείτε αυτή την ώρα της ημέρας; Έχετε ανάγκη να ακούσετε τη φωνή του ή μια αγαπημένη φωνή γενικότερα; Ανυπομονείτε να τον συναντήσετε για έναν περίπατο ή θέλετε να περπατήσετε; Αν αφουγκραστείτε προσεκτικά τον εαυτό σας, θα δείτε ότι πολλές φορές απευθύνεστε στον σύντροφό σας από συνήθεια και όχι επειδή το επιθυμείτε πραγματικά.

Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας

Ίσως ο κυριότερος λόγος που έχετε τόση ανάγκη από διαρκή επικοινωνία μαζί του, είναι πως αυτό σας πείθει για το ενδιαφέρον του για σας. Ωστόσο, αυτό είναι ένα σύμπτωμα χαμηλής αυτοπεποίθησης. Πρέπει να μάθετε η ίδια να εκτιμάτε την αξία σας, χωρίς να έχετε ανάγκη από εξωτερική επιβεβαίωση. Και η σιγουριά για τον εαυτό μας μάς κάνει αυτομάτως και πιο γοητευτικούς.

Πηγή