Μπορεί το καλοκαίρι να έχει σχεδόν φτάσει και πολλοί να σκέφτονται πως πρέπει να αρχίσουν δίαιτα για να βγουν στην παραλία, αλλά υπάρχουν και αυτοί που λένε «επιτέλους είναι καιρός για μπάρμπεκιου».

Αυτό σκέφτηκε και ο Τζο Ισιντόρι, σέφ και συνιδιοκτήτης αλυσίδας μπεργκεράδικου στην Νέα Υόρκη και αποφάσισε να αποκαλύψει τα μυστικά του για τέλειο μπέργκερ σε όσους ετοιμάζονται για μπάρμπεκιου.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Burgers & Beer αποκάλυψε πως το μυστικό για ένα τέλειο μπέργκερ είναι στο μπιφτέκι. Ωστόσο, ο ίδιος δεν μίλησε μόνο για τον τρόπο ψησίματος, αλλά και για μία κίνηση που κάνουν οι περισσότεροι και είναι λάθος.

O Τζο Ισιντόρι

«Μην ψήνετε στο γκριλ στο μπιφτέκι. Τηγανίστε το καλύτερο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι και κυρίως ποτέ μην το πατάτε με το χέρι σας ή με ένα κουτάλι την ώρα που αυτό ψήνετε» ανέφερε ο επιχειρηματίας.

Οσο για το τι κρέας να αγοράσεις, ο Τζο Ισιντόρι συνιστά το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας για τα σπιτικά μπιφτέκια.

«Το πιο σημαντικό είναι να μην πλάθεις τεράστια τα μπέργκερ γιατί όσο πιο μικρά, τόσο και πιο ζουμερά θα είναι », ανέφερε ο Τζο.

Σχετικά με το ψήσιμο, ο ίδιος αναφέρει πως δεν χρειάζεται να παιδευτείς πάνω από το τηγάνι, καθώς 4-5 λεπτά από την μία πλευρά και άλλο τόσο από την άλλη είναι ο σωστός χρόνος για το μπιφτέκι σου. Τέλος μην ξεχνάς πάλι, πως καλό θα ήταν να μην «ζουλάς» το κρέας όσο αυτό ψήνεται.

Τι περιέχει σύμφωνα με τον Τζο το τέλειο μπέργκερ

Ψωμί, μπιφτέκι, δύο φέτες κίτρινο τυρί, μαρούλι, ντομάτα, φρέσκο κρεμμύδι και από πάνω την σάλτσα που φτιάχνει στο μαγαζί του (την οποία δεν αποκάλυψε).


ΠΗΓΗ