Το λαμπερό κόκκινο χρώμα του, οι πολυάριθμοι σπόροι του κι ο κάλυκας –με τη μορφή κορόνας– στη βάση του έκαναν το ρόδι ένα από τα πλέον συμβολοποιημένα φρούτα στην ανθρώπινη ιστορία.
Στη σύγχρονη εποχή συνδέεται με την καλοτυχία και την ευημερία, γι’ αυτό και σπάμε ένα ρόδι στο κατώφλι των σπιτιών την Πρωτοχρονιά.
Το σχήμα και το χρώμα του ροδιού το καθιστούν ιδανικό διακοσμητικό την περίοδο των Χριστουγέννων. Τα οφέλη του, όμως, το κάνουν απαραίτητο συστατικό στο πιάτο μας, ειδικά τώρα τα Χριστούγεννα που μπορεί να ταιριάξει παντού.
Το ρόδι έχει άπειρα οφέλη, πολλές βιταμίνες, κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, όπως επίσης και πολλές ευεργετικές φυτικές ίνες.
Προσθέστε στη πράσινη σαλάτα σας ρόδι και εκτός από πολύχρωμη όψη θα της χαρίσετε έξτρα γεύση και τραγανή υφή, ενώ εκείνη θα χαρίσει στους καλεσμένους σας κι εσάς τα θαυματουργά του οφέλη.
Αν μάλιστα αποφασίσετε να το χρησιμοποιείτε πιο συχνά στα πιάτα σας, θα σας κάνει καλό σε διάφορους τομείς. Από την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, μέχρι το δέρμα και τα κόκαλα.