Υλικά:
1κ.γλ μπέικιν πάουντερ
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
270ml χυμό πορτοκαλιού
250ml ηλιέλαιο
1κ.γλ. γλυκάνισο
2 πορτοκάλια, το ξύσμα τους
1κ.γλ. κανέλα
150γρ. ζάχαρη
2κ.σ. ξανθές σταφίδες
2κ.σ. μαύρες σταφίδες
2 μήλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
Διαδικασία:
1.Σε ένα μπολ με νερό βάλτε τις σταφίδες για περίπου 15 λεπτά για να φουσκώσουν.
2.Σε άλλο μπολ βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα μήλα και τις σταφίδες. Χτυπήστε τα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3.Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε μικρά κομμάτια, πασπαλίστε τα με λίγη ζάχαρη και κανέλα και προσθέστε τα στο μείγμα σας.
4.Στραγγίστε και στεγνώστε καλά τις σταφίδες σας και προσθέστε τις στο μείγμα.
5.Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και αδειάστε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ.
6.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.