Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 50΄/ Μαγείρεμα: 30΄
-
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
-
- 2 φύλλα δάφνης
-
- 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό)
-
- 100 ml ελαιόλαδο
-
- 2 καρότα, ψιλοκομμένο
-
- 1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
-
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
- 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
-
- 100 γρ. άγριο ρύζι
-
- χυμός από 1 λεμόνι
-
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ξεπλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό. Ζεσταίνουμε και όταν πάρει βράση, ξαφρίζουμε για μερικά λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Ρίχνουμε το κομμένο στη μέση κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Με τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε κατά μέρος. Μόλις κρυώσει λίγο το κοτόπουλο, το ξεψαχνίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
Καθαρίζουμε καλά την κατσαρόλα και σε αυτή σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο μισό λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με τον ζωμό και τη ρίγανη, βράζουμε για 10-15 λεπτά και προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον τραχανά, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για όσα λεπτά αναγράφονται στη συσκευασία του ρυζιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν. Χωρίς να σταματήσουμε, ρίχνουμε σταδιακά περίπου το 1/4 από τον ζωμό της κατσαρόλας και στη συνέχεια τον χυμό λεμονιού. Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά για να ενσωματωθεί στη σούπα.
o Μεγαλώνει και εκτρεφεται σε υψόμετρο πάνω από 700 μ. στον ορεινό όγκο της ΠΙΝΔΟΥ στο Ν. Ιωαννίνων
o Έχει αυθεντική ορεινή γεύση
o Παράγεται με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας
o Πιστοποιημένη ποιότητα βασισμένη στο πρότυπο ISO 220000