Μαζέψαμε τα πιο εντυπωσιακά κτίρια του κόσμου, τα οποία ξεχωρίζουν για την αισθητική τους και τη μοναδικότητά τους, κάνοντάς μας να θαυμάζουμε τη σπάνια αρχιτεκτονική τους.

Δείτε τα:

Krzywy Domek: Πρόκειται για ένα περίεργο αλλά εντυπωσιακό κτίριο, που δημιουργεί την αίσθηση στον θεατή ότι βλέπει αυτό το μοναδικό κτίσμα μέσα από ένα καλειδοσκόπιο. Αυτό χτίστηκε το 2004 ως εμπορικό κέντρο στο Σόποτ της Πολωνίας.
ktirio 2
The Basket Building (To κτίριο του καλαθιού) : Το όνομα τα λέει όλα, καθώς πρόκειται για ένα μοναδικό οικοδόμημα που έχει το σχήμα καλαθιού. Αυτό βρίσκεται στο Οχάιο των ΗΠΑ και ανήκει σε μια κατασκευαστική εταιρεία καλαθιών.
ktirio 3
Lotus Temple ( Ο Ναός του Λωτού): To κτήριο βρίσκεται στο Νέο Δελχί της Ινδίας και μοιάζει με έναν τεράστιο λευκό λωτό με 27 πέταλα που είναι φτιαγμένα από μάρμαρο. Το κτήριο ολοκληρώθηκε το 1986 και χρησιμοποιείται ως χώρος λατρείας και είναι ανοικτό στους επισκέπτες.
ktirio 4
Niteroi Museum of Contemporary Art (Μουσείο σύγχρονης τέχνης του Νιτερόι): Αυτό το μουσείο βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο και έχει σχήμα που παραπέμπει σε UFO. Με διάμετρο 50 μέτρων και ύψος τριών ορόφων και χρονολογείται από το 1996
ktirio 5
Kubus Woningen: Τα «Cubis Houses» βρίσκονται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, κάθε ένα από αυτά τα σπίτια έχουν το σχήμα δέντρου με λεπτή βάση και φαρδύ, κεκλιμένο κύβο στην κορυφή, καθιστώντας το σύμπλεγμα κτιρίων ένα αστικό δάσος
ktirio 6
Park Güell: Βρίσκεται στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και ολόκληρο το πάρκο είναι γεμάτο με περίεργα κτίρια και ψηφιδωτά. Χτισμένο το 1900, το πάρκο αποτελούσε το σπίτι εύπορων οικογενειών αλλά γρήγορα μετατράπηκε σε δημόσιο πάρκο.
ktirio 7
Kahramanmaraş Finance Center ( Κέντρο οικονομικών του Καχραμανμάρας): Βρίσκεται στη νότια Τουρκία και έχει προκαλέσει την οργή των πολιτών, καθώς το θεωρούν ως «το πιο γελοίο κτίριο του κόσμου»
ktirio 8
Casa do Penedo: Eίναι ένα αρχιτεκτονικό μνημείο που βρίσκεται στη βόρεια Πορτογαλία. Έλαβε το όνομά του επειδή χτίστηκε από τέσσερις μεγάλους ογκόλιθους που χρησιμεύουν ως θεμέλιο, τοίχοι και οροφή του σπιτιού
ktirio 9
Ναός του Χάλγκριμουρ: Το Hallgrímskirkja είναι μια λουθηρανική ενοριακή εκκλησία στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Με ύψος 74,5 μέτρα, είναι η μεγαλύτερη εκκλησία στην Ισλανδία και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ψηλότερες κατασκευές της χώρας
ktirio 10
Βιβλιοθήκη του Κάνσας: Βρίσκεται στην αμερικανική πολιτεία του Μισσούρι και πρόκειται για μια βιβλιοθήκη που υιοθέτησε μια διαφορετική προσέγγιση για να κάνει τους ανθρώπους να διαβάσουν και να αγαπήσουν τα βιβλία.

vradini.gr

Πηγή