Τα αχλάδια είναι στην εποχή τους και είναι η ώρα να φτιάξουμε μια τάρτα ζουμερή, χωρίς τον μπελά της ζύμης.

Υλικά

  • 4 αχλάδια αρκετά ώριμα
  • 1/4 φλυτζανιού βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 3/4 φλυτζανιού γάλα
  • 1/3 φλυτζανιού ζάχαρη
  • 1/3 φλυτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Καθαρίστε τα αχλάδια και κόψτε τα σε φετούλες -Τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι
  • Σε μπολ βάλτε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια
  • Χτυπήστε όπως πρέπει να γίνει σαν σμούθι
  • Απλώστε το μείγμα πάνω από τα αχλάδια και ψήστε για 40 λεπτά ώστε να χρυσίσει η επιφάνεια
  • Πριν σερβίρετε ρίξτε στην επιφάνεια λίγη ζάχαρη άχνη

Πηγή