Μια σπιτική, νόστιμη συνταγή για αφράτα σταφιδόψωμα.

Υλικά

220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

220 γρ. βούτυρο μαλακό

220 γρ. σταφίδες ξανθές ή μαύρες

150 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με την μπέικιν πάουντερ.

Τοποθετήστε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπήστε τα για να φουσκώσουν. Προσθέστε έπειτα τα αυγά ένα – ένα και το μείγμα με το αλεύρι και την μπέικιν πάουντερ σιγά – σιγά ενώ το μίξερ συνεχίζει να ανακατεύει το μείγμα. Τέλος προσθέστε τις σταφίδες.

Ανακατέψτε το μείγμα καλά μέχρι να γίνει χυλός. Μοιράστε τον χυλό σε ατομικά φορμάκια που έχετε βουτυρώσει ή που έχετε βάλει αντικολλητικές θηκούλες. Ψήνετε τα σταφιδόψωμα στο στους 200 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.


Πηγή