Αυτή είναι η ιδανική εποχή για να φτιάξουμε σπιτικά και πεντανόστιμα μπισκοτάκια για όλη την οικογένεια.
Δείτε παρακάτω τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη για μπισκότα παλμιέ. Έχουν σχήμα καρδιάς και μοιάζουν με φύλλο φοίνικα, εξού και το όνομα palmier.
Υλικά που θα χρειαστείτε για το γαλλικό γλύκισμα.
1 φύλλο σφολιάτας
300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
100 γρ. φουντούκια, θρυμματισμένα
1 αυγό, για το άλειμμα
Ζάχαρη καστανή, για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε με ένα κουτάλι την πραλίνα σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
Πασπαλίζουμε με φουντούκια και ξεκινάμε να τυλίγουμε σε ρολό από τη μικρή πλευρά και μόλις φτάσουμε στη μέση ξεκινάμε να τυλίγουμε σε ρολό την απέναντι μικρή πλευρά.
Τυλίγουμε τη σφολιάτα με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου.
Αφού παγώσει αλείφουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια το χτυπημένο αυγό.
Με ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι κόβουμε κάθετες λεπτές φέτες πάχους 1,5 εκ. και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια της κάθε φέτας και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C στον αέρα για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.
Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το giorgostsoulis.com
Πηγή