Αφράτο ρεβανί ινδοκάρυδο




Προετοιμασία: 25΄, Ψήσιμο: 45΄

Υλικά (για 1 ταψί)

  • 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο, για το ταψί
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι ακέρωτο
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο, για το ταψί
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα ινδοκάρυδο
  • 1/2 κούπα γάλα

Σιρόπι

  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • φλούδα ακέρωτου λεμονιού
  • 1/2 κούπα γάλα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά και το ξύσμα μέχρι να ασπρίσουν.

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το σιμιγδάλι και το ινδοκάρυδο. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και ενσωματώνουμε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού και το γάλα ανακατεύοντας απαλά.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Ξεκινάμε να ετοιμάζουμε το σιρόπι περίπου 10 λεπτά προτού βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα για 6-7 λεπτά (ο χρόνος μετράει από τον κοχλασμό).

Αμέσως μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά τη 1/2 κούπα γάλα και μετά από πάνω σιγά-σιγά το σιρόπι.

Μυστικά

  • Οταν λέμε γάλα, εννοούμε φρέσκο, πλήρες. Ομως, σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε όποιο έχουμε στο σπίτι.
  • Αντί για ξύσμα λεμονιού, μπορούμε να βάλουμε ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού ή 1 κάψουλα βανίλιας.

kathimerini.gr





Πηγή