Αυτό που κάνει τους σκύλους τόσο ξεχωριστά πλάσματα, είναι οπωσδήποτε η πίστη, η αφοσίωση και το δέσιμο που έχουν με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι πιστές ράτσες σκύλου δεν χρειάζονται τίποτα περισσότερα παρά μια αγκαλιά κι ένα χάδι για δεθούν αποκλειστικά μαζί τους.

Η σχέση του ανθρώπου και του σκύλου, έχει ξεκινήσει από αρχαιοτάτων χρόνων, όταν ο άνθρωπος ήρθε αρχικά σε επαφή με το είδος του λύκου, το οποίο φρόντιζε και τάιζε για να μην του επιτεθεί.

Με το πέρας του χρόνου, το είδος εξελίχθηκε σε διάφορες φυλές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο σκύλος που γνωρίζουμε σήμερα.

Ποια ράτσα σκύλου όμως είναι η πιο πιστή;

Beagle

Aν και τα beagle αρχικά ανατράφηκαν για κυνήγι με άλλα σκυλιά αγέλης, εξελίχθηκαν στη συνέχεια σε πολύ αγαπητή ράτσα. Αυτό που τα ξεχωρίζει από τα άλλα σκυλιά, είναι ότι συνυπάρχουν πολύ εύκολα με άλλα ζώα, χαρίζοντάς τους άρτιες κοινωνικές δεξιότητες.

Boxer

Σίγουρα ένα boxer δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από κανέναν! Αποτελούν τα πιο παιχνιδιάρικα σκυλιά και το τρίχωμά τους σίγουρα ξεχωρίζει. Τα boxer πέρα από εξαιρετικοί φύλακες, είναι ιδιαίτερα υπομονετικά και πιστά σκυλιά, κάνοντάς τους την ιδανική προσθήκη σε μια οικογένεια.

Breton

Tα Breton, σύμφωνα με τον κυνολογικό όμιλο, βρίσκεται στη κορυφή με τις πιο πιστές ράτσες σκύλων. Είναι ιδιαίτερα δραστήρια ζώα και λατρεύουν τη γυμναστική με το αφεντικό τους. Αν και σαν προσωπικότητες είναι ιδιαίτερα ανεξάρτητες, είναι αρκετά πειθαρχημένα και υπακούν πλήρως στις οδηγίες του αφεντικού τους.

Yorkshire Terrier

Τα Yorkshire Terrier πάντα ψάχνουν αφορμή για νέες περιπέτειες και αναζητούν την ανθρώπινη συντροφιά . Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του χαρακτήρα τους όμως δεν είναι άλλο από την αστείρευτη αφοσίωση στους οικείους του.

Κλείνοντας, όλα τα σκυλάκια έχουν μέσα τους το στοιχείο της πίστης και της αφοσίωσης στο αφεντικό τους, οι συγκεκριμένες ράτσες, όμως, επιδεικνύουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό αφοσίωση στα μέλη της οικογένειας τους.


Πηγή