Κανείς δεν γεννήθηκε ειδήμων στη μαγειρική και ούτε θα γίνει αν δεν την προσεγγίζει με κέφι και μεράκι.

Οι τεχνικές, τα μυστικά, η γνώμη των ειδικών, οι αποτυχημένες προσπάθειες, τα σωστά εργαλεία είναι τα εφόδια για να φτάσει κανείς το δικό του «ιδανικό».

Αν είστε λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων, σίγουρα η θέα ενός ψητού ψαριού θα σας συγκινεί.

Δεν είναι μόνο τα τεράστια οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας ένα τόσο θρεπτικό πιάτο (η βιταμίνη D βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό, η βιταμίνη A ενισχύει την άμυνά του, τα ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στη μείωση των τριγλυκεριδίων και της αρτηριακής πίεσης.

Τα ψάρια περιέχουν ακόμα φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και ψευδάργυρο), είναι η γευστική εμπειρία που το κάνει ξεχωριστό.

Οταν κάποιος ασχολείται με την μαγειρική σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ξέρει ότι χρειάζεται να μεσολαβήσει αρκετά μεγάλο διάστημα μέχρι να βρει τα «πατήματά» του: τις τεχνικές και τα «κόλπα» που χαρίζουν χωρίς κόπο ένα ικανοποιητικό γευστικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε τον ιδανικό χρόνο για να ψήσετε το ψάρι χωρίς να σας στεγνώσει στο bovary.gr

iefimerida.gr


Πηγή