Όπως υποστηρίζουν παραγωγοί, σύμφωνα με το OPEN, η κατάσταση είναι δύσκολη τόσο λόγω του ενεργειακού κόστους όσο και των καιρικών συνθηκών. Επιβαρυντικός παράγοντας είναι και οι αυξήσεις στις τιμές των ζωοτροφών.
Ένα αυγό φρέσκο βιολογικό έχει αυξηθεί στα 60 λεπτά από 43 λεπτά και αυτό μέσα σε διάστημα έξι μηνών, περίπου δηλ. κατά 40%.
Και όλα αυτά τη στιγμή που η ζήτηση για αυγά αυξάνεται ενόψει και του Πάσχα. Πολλοί παραγωγοί κάνουν περικοπές στο budget τους (για παράδειγμα στη συσκευασία) προκειμένου να μειωθεί λίγο το κόστος και να μην τα πληρώνει όλα ο καταναλωτής.
Πηγή