Γράφοντας ως σύζυγος και όχι ως πρωθυπουργός, όπως επισήμανε ο ίδιος, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε χυδαία την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τη σύζυγό του ανακοινώνοντας πως θα είναι δίπλα στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη στο δικαστήριο.

«Χρειάζεται μεγάλο συγγραφικό ταλέντο για να χωρέσει τόσα ψέματα και τόση κακία σε μία ανάρτηση. Η Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί του πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου».

Στην επίθεση που δέχτηκε η σύζυγός του, αλλά και γενικότερα στο πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Καλάβρυτα αποδοκιμάζοντας την τοξικότητα και την ένταση

«Παρακολουθώ, θα έλεγα προβληματισμένος, το γεγονός ότι δυστυχώς η πολιτική αντιπαράθεση κινείται σε ένα επίπεδο τοξικότητας και έντασης, το οποίο ειλικρινά πίστευα ότι μετά τις εκλογές του 2023 θα το είχαμε αφήσει πίσω μας».

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στην επίμαχη ανάρτηση επιτέθηκε στη σύζυγο του πρωθυπουργού με αιχμές για την επιχειρηματική της δραστηριότητα και τα περιουσιακά της στοιχεία.

«Το λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα. Ο Τάιλερ δεν έχει σπίτι Βολταίρου. Δεν έχει 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους. Δεν κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρείες», έγραψε σε ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα.

Για αυτή την ανάρτηση η σύζυγος του Πρωθυπουργού προσφεύγει στη δικαιοσύνη και το Μαξίμου ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της Έλενας Ακρίτα.

«Η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη θα προβεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά το αστικό και ποινικό δίκαιο, με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητάς της», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Την περιμένω και της λέω από τώρα ότι θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου. Εγώ δεν είμαι δειλή, δεν ιδρώνει το αυτί μου από απειλές και δεν κρύβομαι από κανέναν», απάντησε η Έλενα Ακρίτα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αντέδρασε σε ειρωνικό τόνο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπλέκοντας την υπόθεση των Τεμπών.

«Είναι σημαντικό το να συμπαραστέκεται ένας καλός οικογενειάρχης στη σύζυγό του που πάει στη δικαιοσύνη. Δηλαδή, εκεί που δυστυχώς δεν μπορούν να πάνε τον Κώστα Αχ. Καραμανλή οι δεκάδες καλοί οικογενειάρχες που έχασαν τους ανθρώπους τους στα Τέμπη, επειδή ακριβώς τους το απαγορεύει ο οικογενειάρχης πρωθυπουργός».

Άλλες φωνές από τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως κινήθηκαν σε διαφορετικό μήκος κύματος. Μάλιστα είχαμε και διαδικτυακό καυγά ανάμεσα στο Νίκο Καρανίκα που ουσιαστικά επέκρινε την Έλενα Ακρίτα και του Παύλου Πολάκη.

Η αγωγή της Μαρέβας Μητσοτάκη στην Έλενα Ακρίτα θα κατατεθεί πιθανότατα αύριο το πρωί.Πηγή