Είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά «bugs». Η συντόμευση πλήκτρων μέσω της οποίας εναλλάσσεται από ελληνικά σε αγγλικά και αντίστροφα το πληκτρολόγιο στον προσωπικό σας υπολογιστή, υπολειτουργεί; Νοιώθετε πως τα πλήκτρα σας δεν υπακούν στις εντολές σας, σαν να μην πατήθηκαν επαρκώς;

Για όλα αυτά δεν φταίει το πληκτρολόγιό σας, αλλά ένας πλεονασμός των windows 10 που σε αρκετούς υπολογιστές κατεβάζουν εκτός από την αγγλική γλώσσα και την αμερικάνικη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όταν πατάτε τη συντόμευσή σας (πχ. alt – shift) για να πάτε από τα αγγλικά στα ελληνικά, ο υπολογιστής -κάνοντας κυκλική εναλλαγή στις γλώσσες – μεταφέρεται στην επόμενη γλώσσα η οποία είναι πανομοιότυπη – πρόκειται για το αμερικάνικο πληκτρολόγιο και εσείς βλέπετε πως το πληκτρολόγιο δεν υπάκουσε και ακόμα γράφετε αγγλικά, ενώ ξεκάθαρα θέλατε να μεταφερθείτε στην ελληνική γλώσσα.

Επι της ουσίας στον υπολογιστή σας υπάρχουν 3 πακέτα γλωσσών αντί για δύο μέσω των οποίων θα κάνατε εναλλαγές, με της συντόμευσης πληκτρολογίου.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μεταφερθείτε στις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ / ΩΡΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ, να κάνετε κλικ πάνω σε ένα από τα δύο (περιττά πακέτα γλωσσών, αγγλικά ή αμερικάνικα) και να κάνετε κατάργηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ, μην σβήσετε την βασική γλώσσα. Ετσι κι αλλιώς στην βασική γλώσσα δεν ενεργοποιείται η επιλογή κατάργηση.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΛΥΘΗΚΕ!

Γιάννης Πομώνης

thebest.gr


Πηγή