Την παρέμβαση του ΕΣΡ, του Νίκου Παππά και της ΕΕΤΤ ζητά η Alter Ego με επιστολή της, προκειμένου να αντιμετωπίσει την άρνηση της Digea να συμβληθεί μαζί της, ώστε να εκπέμψει άμεσα στο πρόγραμμα της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Παραπολιτικά”, που δημοσιεύει την επιστολή της εταιρείας συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, στη σύμβαση μεταξύ της ΕΕΤΤ και Digea υπάρχει ρητός όρος που υπαγορεύει στην Digea να συμβάλλεται με όλους τους παρόχους τηλεοπτικού περιεχομένου με ισοδύναμους όρους, σε ισοδύναμες περιστάσεις. Μάλιστα, η εταιρεία επισημαίνει πως η Digea διατηρεί τις συμβάσεις της με τους μετόχους της και εν δυνάμει ανταγωνιστές της Alter Ego, παραβλέποντας το γεγονός ότι ούτε και οι ίδιοι είναι αδειοδοτημένοι.

Όπως αναφέρουν τα “Παραπολιτικά”, η εταιρεία φαίνεται να έχει ζητήσει από την ΕΕΤΤ να λάβει την επιβεβαίωση του ΕΣΡ και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ότι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας που εκπέμπουν, δεν διατηρούν κάποιο πλεονέκτημα στην εκμετάλλευση του εθνικού φάσματος έναντι ενός νέου ενδιαφερόμενου τηλεοπτικού σταθμού, τουλάχιστον μέχρι τη νέα νόμιμη διαδικασία αδειοδότησης.