Τρία από τα πέντε βρέφη «έφυγαν» από τη ζωή με διάγνωση διάμεσης πνευμονίτιδας. Σε λίγες μέρες αναμένεται και το ιατροδικαστικό πόρισμα για το πέμπτο κατά σειρά παιδί, τον μικρό Παναγιώτη.
Η οικογένεια του παιδιού από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει πως ο Παναγιωτάκης ήταν απολύτως υγιής χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας. Αντίθετη άποψη πάντως έχουν ιατροδικαστικοί κύκλοι που αναφέρουν πως το παιδί ήταν πολύ άρρωστο και πως ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.
Οι τεχνικοί σύμβουλοι από την πλευρά τους εστιάζουν σε άλλα ευρήματα της ιστοπαθολογικής που, όπως λένε, υποδηλώνουν ασφυκτικό θάνατο.
Τα κοινά ευρήματα & ο θύμος αδένας
Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης που έχει διοριστεί από τη μητέρα του παιδιού, στέκεται ιδιαίτερα στα κοινά ευρήματα που εντοπίζονται στα περισσότερα βρέφη.
«Υπάρχουν κοινά ευρήματα που δείχνουν υποξία», λέει.
Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του LIVE NEWS πως ο θύμος αδένας, το όργανο που εμφανίζονται κατά κόρον οι αλλοιώσεις υποξίας, δεν συγκαταλέγεται στα 10 όργανα που εστάλησαν στους ιστοπαθολόγους του μικρού Παναγιώτη.
Τα όργανα που εξετάστηκαν από τους ιστοπαθολόγους είναι τα εξής:
– Εγκέφαλος – Παρεγκεφαλίδα
– Καρδιά
– Πνεύμονας
– Ήπαρ
– Τμήματα εντέρου
– Νεφρός
– Επινεφρίδιο
– Πάγκρεας
– Σπλήνα
– Στόμαχος
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως και στα δύο παιδιά της Ειρήνης Μουρτζούκου, ο θύμος αδένας είχε εικόνα έναστρου ουρανού, ένα εύρημα που μαρτυρά υποξία.
«Βασικό όργανο που μπορεί να δώσει στοιχεία υποξίας».
Στην περίπτωση του Παναγιωτάκη όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί καθώς το συγκεκριμένο όργανο δεν φαίνεται να στάλθηκε προς εξέταση.
«Το κείμενο που μου κοινοποιήθηκε και εμένα από την ιστοπαθολογική, δεν περιλαμβάνει τον θύμο αδένα, δεν είναι στη λίστα των οργάνων που στάλθηκε για ιστοπαθολογική, ένα γεγονός το οποίο και μένα μου προκαλεί ερωτήματα γιατί είναι ένα όργανο το οποίο είναι παρών σε αυτήν την ηλικία και πάντα στέλνεται για εξέταση», σημειώνει ο κ. Γαλεντέρης.
«Τα όργανα τα οποία πάρθηκαν από το συγκεκριμένο παιδί ήταν στον Αύγουστο. Τότε δεν είχε συμβεί καμία από αυτές τις ενέργειες που ακολούθησαν όλους αυτούς τους μήνες και δεν είχε γίνει και όλη αυτή η φασαρία. Ενδεχομένως να μην κρίθηκε σημαντικό. Είναι από τα βασικά όργανα τα οποία αφήνουν πίσω τους σημάδια περί ασφυκτικών θανάτων».
Όπως λέει ο ίδιος:
«Για να μην στείλεις ένα όργανο για εξέταση, μάλλον έχεις κάποιους λόγους και το κάνες, δεν πιστεύω ότι έγινε τυχαία ή από παράλειψη».
Πηγή