Μόλις πριν από 23 ημέρες, ο Λαπόρτα και ο Tσάβι παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοινώθηκε ότι ο Ισπανός προπονητής θα τιμήσει το συμβόλαιό του με τους “μπλαουγκράνα” και δεν θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, όπως ήθελε να κάνει τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, τα σχόλια του Τσάβι στον Τύπο πριν από την αναμέτρηση με την Αλμερία φαίνεται ότι δεν άρεσαν στην ιεραρχία του συλλόγου, γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο τη θέση του, σύμφωνα με το “RAC1”.

Όταν ρωτήθηκε αν η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να διεκδικήσει σημαντικά τρόπαια με την τωρινή της ομάδα, ο Τσάβι απάντησε με εμφανή σκεπτικισμό.

«Θα προσπαθήσουμε να ανταγωνιστούμε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Νομίζω ότι οι οπαδοί πρέπει να καταλάβουν ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», είπε.

«Πάνω απ’ όλα, σε οικονομικό επίπεδο. Έχουμε μια οικονομική κατάσταση που δεν έχει καμία σχέση με πριν από 25 χρόνια, δεν μπορούμε πλέον να βγαίνουμε και να διαλέγουμε και να λέμε “θέλω αυτόν, αυτόν και εκείνον”. Δεν βρισκόμαστε στις ίδιες συνθήκες με άλλους συλλόγους με πολύ ευνοϊκή οικονομική κατάσταση.

Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα πρέπει να το καταλάβουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε να ανταγωνιστούμε, αλλά αυτή είναι η κατάσταση της Μπάρτσα αυτή τη στιγμή. Χρειαζόμαστε σταθερότητα και χρόνο, αλλά θα προσπαθήσουμε να ανταγωνιστούμε».

Η απάντηση αυτή φέρεται να εξόργισε τον Λαπόρτα, ο οποίος θεώρησε ότι ο Τσάβι αθέτησε τις προηγούμενες συμφωνίες τους. Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα και το διοικητικό συμβούλιο πίστευαν ότι τα σχόλια του Ισπανού τεχνικού έρχονταν σε αντίθεση με την αυτοπεποίθηση και τη θριαμβευτική αφήγηση που είχε μοιραστεί μόλις τρεις εβδομάδες νωρίτερα, η οποία είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους να τον κρατήσουν στο τιμόνι του συλλόγου.

Δεύτερον, το διοικητικό συμβούλιο θεωρεί ότι παρά τις σημαντικές προσπάθειες για την ενίσχυση της ομάδας, ο Τσάβι δεν κατάφερε να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες των νέων μεταγραφών.

Παρά την αναστάτωση, ο Τσάβι διατήρησε την ψυχραιμία του μπροστά στους δημοσιογράφους μετά τη νίκη επί της Αλμερία με 2-0. Όταν ρωτήθηκε για τις πρόσφατες εξελίξεις, υποστήριξε ότι κανείς μέσα στον σύλλογο δεν τον είχε φέρει αντιμέτωπο με το θέμα. Αντιθέτως, τόνισε τον ενθουσιασμό του για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν μαζί με τον αθλητικό διευθυντή Ντέκο.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Σχεδιάζουμε την επόμενη σεζόν με τον Ντέκο με όλη τη φιλοδοξία να κερδίσουμε τίτλους, που είναι ο κύριος στόχος του συλλόγου», δήλωσε ο Τσάβι, σηματοδοτώντας αλλαγή τόνου.//Λ.


ertsports.gr