Για τα εσωτερικά της ΝΔ μίλησε ο Νίκος Ρωμανός.
«Η επικοινωνία και η διαρκής επαφή του πρωθυπουργού με τους βουλευτές είναι κάτι το οποίο ισχύει σταθερά από το 2019. Είναι μία πάγια στρατηγική και κατεύθυνση που δίνει ο πρωθυπουργός. Οι βουλευτές από το 2019 μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει 4.500 ερωτήσεις σε υπουργούς της ΝΔ. αυτό είναι δημιουργικό και αυτονόητο για την ΝΔ που 50 χρόνια λειτουργεί με ουσιαστική εσωτερική δημοκρατία», είπε αρχικά.
Ρωμανός: «Αυτό που μας προβληματίζει είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας»
Για την «πίεση» που δέχεται η κυβέρνηση από διεγραμμένα στελέχη της και τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις:
«Η περίπτωση Σαλμά, είναι ξεχωριστή, δεν έχει σχέση με τον τρόπο λειτουργίας της ΝΔ. ο κ. Σαλμάς έκανε κάτι πολύ συγκεκριμένο, συκοφάντησε κατ΄ εξακολούθηση υπουργό της κυβέρνησης, άρα την κυβέρνηση και το κόμμα του, υπερέβη τα εσκαμμένα και ομόφωνα πάρθηκε η απόφαση. Αυτό που μας προβληματίζει είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Είναι η ασφάλεια, και το μεταναστευτικό μεταξύ άλλων. Με αυτά τα προβλήματα αντιπαρατιθέμεθα, και γι΄αυτά θα κριθούμε στο τέλος της 4ετίας. Δεν βοηθάει η γενικότερη διάθεση στα άλλα κόμματα. Δεν βοηθάει το γεγονός ότι ασχολούμαστε με τα εσωτερικά των κομμάτων και όχι με τα προβλήματα της καθημερινότητας ή να γίνεται αντιπαράθεση γι΄αυτά τα ζητήματα, που είναι δημιουργικό και ωφέλιμο», συμπλήρωσε ο κ. Ρωμανός.
Για ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου: «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και στην ΔΕΘ και έκλεισε αυτή την συζήτηση».
Για τα προβλήματα της καθημερινότητας και της κοινωνίας, πχ τα τρένα, τα σχολεία, η εκπαίδευση, η οικονομία, ο κ. Ρωμανός σημείωσε: «στα τρένα ήδη αυτόν τον 1,5 χρόνο από τα Τέμπη, έχουν γίνει πολλά, πχ η τηλεδιοίκηση που έχει ολοκληρωθεί σε όλο το κομμάτι του σιδηροδρόμου πλην της Θεσσαλίας λόγω κακοκαιρίας Daniel, στις Αχαρνές προχωρά η υπογειοποίηση. Μία σειρά πραγμάτων έχουν αλλάξει πχ οι δικλείδες ασφαλείας κτλ. για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Για την παιδεία, την υγεία έχουμε κάνει μία σειρά από πράγματα. Στην παιδεία έχουμε το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», που θα βοηθήσει. Μέσα σε αυτή την 4ετία έχουν γίνει πολλά και ψηφιστήκαμε για να γίνουν ακόμη περισσότερα».
Γιαννούλης: «Ιδανικότερη επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Φάμελλος – Ο Κασσελάκης έπεσε στην παγίδα του Μητσοτάκη»
Με την σειρά του ο Χρήστος Γιαννούλης αναφέρθηκε στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι γεγονός πως όλα τα κόμματα έχουν μία στατιστική δημοσκοπική πτώση. Γνωρίζει η ΝΔ ότι 41% δεν θα ξαναπάρει, γι΄αυτό σκέφτεται αλλαγή του εκλογικού νόμου. Έχουμε υποχρέωση να συμμετέχουμε σε έναν σοβαρό πολιτικό διάλογο. Και σε αυτό θέλει να συμβάλλει η υποψηφιότητα Φάμελλου. Η ένταση, το μίσος και ο οπαδισμού δεν βοηθούν στην πολιτική και το είδαμε και στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να έρθουν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ όλοι όσοι συμμετείχαν στην κάλπη του 2015. Δεν κατάλαβε κανείς ποιος ήταν ο λόγος να διαιρεθούμε σε δύο στρατόπεδα, οι πρώτοι να θέλουμε να υπερασπιστούμε την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ως ιστορικό πρόσωπο και αυτά που έμειναν στην Ελλάδα, και οι δεύτεροι, να απαλλαγούν από αυτή την κληρονομιά.
Γιατί αν ξαναβγεί ο Κασσελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά «θα έχει τελειώσει»;
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τελειώνει από την απόφαση ενός ανδρός ακόμα και αν είναι ο νέος εκλεγμένος πρόεδρος. Θεωρώ ότι η ιδανικότερη υποψηφιότητα για να παραμείνει σε τροχιά δημιουργική ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, ο ηγέτης θέτει τα όρια και τις εξελίξεις σε μεγάλο βαθμό της επόμενης μέρας. Αν επανεκλεγεί ο Κασσελάκης, να μην αρχίσουμε πάλι τα ίδια με τους κουκουλοφόρους. Αυτό με το Πόθεν Έσχες δεν είναι κακό. Είναι δείγμα διαφάνειας το να δείξω το καινούριο σπίτι μου και όχι το να καταθέσω ένα επίσημο έγγραφο; Δεν είμαστε Ιερά Εξέταση. Τα 163 μέλη της ΚΕ δεν είναι μονάδες, εξελέγησαν από ένα σώμα το 2022, 150.000 ανθρώπων».
Για το Πόθεν Έσχες και την στάση συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Κασσελάκη:
«Η ζωή απλά και λογικά φέρνει τα πράγματα και τα επικαιροποιεί. Όταν είχαμε την μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών, ήταν λάθος να πέσουμε στην παγίδα που έστησε ο Μητσοτάκης περί των Πόθεν Έσχες. Ήταν ένα από τα λάθη του Κασσελάκη. Δεν τον κατηγορώ με μίσος και οργή. Κανένας στην πολιτική δεν μπορεί να θεωρεί ότι είναι ανέλεγκτος, ότι είναι ελέω μίας βάσης και των μελών ανέγγιχτος και χωρίς κριτική. Θα επιμείνω για ένα debate και στον ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο κ. Χρήστος Γιαννούλης.
Στην συνέχεια, ο Θεόδωρος Μαργαρίτης αναφέρθηκε στο debate μεταξύ των υποψήφιων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και στις εξελίξεις στο κόμμα.
Μαργαρίτης: «Τα τρολ της ΝΔ “χτυπούν” οργανωμένα και συστηματικά τον Χάρη Δούκα – Έχει στηθεί γαϊτανάκι βλακείας»
Για τα λεγόμενα του Χάρη Δούκα περί «δολοφονίας χαρακτήρων» ο κ. Μαργαρίτης επεσήμανε πως, «ας δούμε – πέρα από τα εσωκομματικά – ποιο είναι το τοπίο στο πολιτικό σύστημα. Και τα τρία μεγάλα κόμματα στην κατάταξη έχουν πρόβλημα. Η ΝΔ παλεύει από 25-30%, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατακρήμνιση, και το ΠΑΣΟΚ έχει μία στασιμότητα έως και μικρή άνοδο. Αυτό σημαίνει, από τα νούμερα, πως κάτι δεν πάει καλά, και η αποχή το επιβεβαιώνει. Στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούμε να βρούμε το νήμα που θα κάνει την σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά κεντρική πρωταγωνιστική δύναμη όπως ήταν, και που δεν είναι τώρα. Αυτό εξελίσσεται πολύ καλά. Τι θέμα μπήκε από τον κ. Δούκα: υπάρχει μια συστηματική, οργανωμένη, καλά σχεδιασμένη επίθεση των τρολ της ΝΔ, η οποία «χτυπάει» τον δήμαρχο. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπερασπιστεί τον δήμαρχό του. Συνεχώς γίνονται επιθέσεις, συνεχώς στελέχη της ΝΔ επιτίθενται με τρόπο απαξιωτικό. Επειδή ο κ. Δούκας είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μερικά στελέχη του κόμματος, δεν δείχνουν μία αναγκαία στάση υπεράσπισης μίας επιλογής που έκανε ο Ανδρουλάκης».
Ο Νίκος Ανδροουλάκης θα πρέπει και να υπερασπιστεί την νίκη της παράταξης στον Δήμο, και να περιορίσει φαινόμενα ακραίων συμπεριφορών. Η Αθήνα είναι καθαρή, δεν είναι καλύτερη από τον κ. Μπακογιάννη αλλά δεν είναι και χειρότερη. Έχει στηθεί ένα γαϊτανάκι βλακείας έξι-οκτώ μήνες μετά την εκλογή δημάρχου. Δεν αξιολογείται κανείς στο οκτάμηνο. Αυτό που πρέπει να κάνει ο χώρος μας, ειναι ότι πρέπει να υπερασπίζεται τα πρόσωπά του», συμπλήρωσε κλείνοντας.
Πηγή